V nagradni igri Radenske podelili električni avtomobil

Vili, kot mu rečejo prijatelji, je bil nad nagrado še toliko bolj navdušen, saj ga je spomnila na tradicijo in življenje njegovih prednikov, gostincev v Prekmurju.

Prlekija-on.net, torek, 31. avgust 2021 ob 12:50
Podelitev ključev - Robert Dokl, direktor avtohiše

Podelitev ključev - Robert Dokl, direktor avtohiše

»Še nikoli v življenju nisem ničesar zadel,« je ganjen ob včerajšnji predaji električnega avtomobila dejal Vilijem Sijarto, srečni izžrebanec v poletni nagradni igri Radenske. Vili, kot mu rečejo prijatelji, je bil nad nagrado še toliko bolj navdušen, saj ga je spomnila na tradicijo in življenje njegovih prednikov, gostincev v Prekmurju. »Takrat so Radensko dostavljali s kočijami,« je povedal nostalgično, no, zdaj pa bo on z električnim avtomobilom Opel lahko tradicijo nadaljeval skladno s trajnostnim življenjskim stilom.

Da je Radenska v poletni nagradni igri, ki je potekala od 3.5. do 31.7.2021, kot glavno nagrado poklonila električno vozilo, ni naključje. Trajnostni razvoj in spodbujanje trajnostnega življenjskega stila sta strateška cilja Radenske Adriatic, ki ju v okviru platforme Srčno za jutri realizira skozi različne aktivnosti, a tokrat tudi z nagradno igro.

»Letošnja poletna nagradna igra je ena naših najuspešnejših. V njej je sodelovalo preko 64.000 sodelujočih, poslali so preko 600.000 kod, ki so se skrivale pod zamaški Radenske,« je na podelitvi nagrade pojasnil Marián Šefčovič, predsednik uprave Radenska Adriatic. »Tako velik odziv je tudi za nas seveda navdihujoč. In upamo si pomisliti, da razlog zanj nista le vroče poletje in mamljiva nagrada, temveč tudi naša prizadevanja treh src.« Električna vozila se danes kažejo kot ena izmed možnih rešitev, ki bodo pripomogla k zmanjševanju vplivov na okolje, čeprav zagotovo še ne moremo vedeti, ali bo prihodnost vozil resnično le njihova, je še povedal.

Podelitev bona - Marian Šefčovič, direktor Radenske
Podelitev bona - Marian Šefčovič, direktor Radenske

Pred Avtohišo Kolmanič & Dokl, kjer je podelitev nagrade potekala, sta prejemniku vozila srečno in varno pot na cesti zaželela tudi direktor avtohiše Robert Dokl ter Borut Gazvoda, direktor družbe Wallis Automotive Europe Slovenija, zastopnika družbe Opel za Slovenijo.

»Na električna vozila gledamo kot na vozila prihodnosti, a dejansko so to tudi vozila preteklosti. Prvo električno vozilo je bilo namreč razvito že leta 1832, torej v času, ko je študent medicine Karl Henn odkril vrelce mineralne vode Radenske. Da hodijo Radenska in električna vozila Opel po vrednotah in zavezah z roko v roki, torej ni dvoma, kot tudi ne, da bo prejemnik tega čudovitega Opla-e trdno in odločno zapeljal v bolj zeleno prihodnost. Želimo mu varno in udobno vožnjo,« je dejal Robert Dokl. Radenska in Opel Corsa-e pa imata še kakšno drugo skupno lastnost - oba imata namreč blagodejne vplive tako na zdravje ljudi kot na okolje: nižje emisije, manjši hrup, pa življenjski stil, ki spodbuja vitalnost, alternativne oblike mobilnosti, torej tudi šport.

Vili nagrado prejema v času, ko mnoge svetovne države sprejemajo okoljske zaveze, med drugim tudi zaveze glede prodaje električnih avtomobilov. Med slednje sodijo predvsem zaveze, da bodo po letih 2025 ali 2030 med novimi vozili v prodaji zgolj še električna vozila in mnoge države po tej poti že uspešno hodijo. Na Norveškem je npr. v lanskem letu delež prodaje električnih avtomobilov predstavljal več kot 70% celotne prodaje avtomobilov. »Opel zelo odločno vstopa v svet električnih vozil. Naša zaveza je, da do leta 2025 elektrificiramo celotno svojo raznovrstno floto vozil. Prihodnost je namreč zagotovo zelena in srčna. Radenski Adriatic se tudi tokrat zahvaljujemo za odlično sodelovanje, kjer vsi skupaj dokazujemo zavezanost k zelenemu in trajnosti, ter da nam je mar za naše cenjene kupce,« pa je ob predaji povedal Borut Gazvoda.

Borut Gazvoda z družino srečnega nagrajenca
Borut Gazvoda z družino srečnega nagrajenca


Več v Gospodarstvo