Na Eko kmetiji Paldauf pripravili dan odprtih vrat

Gost je bil kuharski mojster Bine Volčič, na okrogli mizi o povezovanju kmetijstva in turizma pa je sodelovala tudi Aleksandra Pivec.

Prlekija-on.net, torek, 7. september 2021 ob 10:55
Bine Volčič in Igor Paldauf

Bine Volčič in Igor Paldauf

V soboto, 4. septembra, so v Vučji vasi na Eko kmetiji Paldauf pripravili dan odprtih vrat. Kmetijo vodi Igor Paldauf, ki si je leta 2019 prislužil naziv inovativni mladi kmet. Kmetija ima od lani tudi certifikat BIO in naziv Ekološka kmetija, od leta 2018 pa na kmetiji deluje trgovinica BeEko, ki povezuje lokalne pridelovalce in kjer je moč dobiti številne domače izdelke različnih ponudnikov. Zgodovina njihove kmetije sicer sega vse do leta 1875.

Na dnevu odprtih vrat so predstavili dejavnosti in ponudbo svoje kmetije, kar je spremljal bogat program, na stojnicah pa so obiskovalci lahko pobliže spoznali nekatere lokalne pridelovalce s katerimi sodelujejo. Na kmetiji ponujajo mlevske izdelke iz pire, ajde, koruze, pšenice, ovsa, ječmena, rži, prosa, sirka, olja iz buč, sončnic ter lana, mesne izdelke, kokošja jajca proste reje... Gost je bil kuharski mojster Bine Volčič, ki je ob tem pripravil tudi dobrote iz lokalnih ekoloških pridelkov.

Ob tej priložnosti je na kmetiji potekala tudi okrogla miza o povezovanju kmetijstva in turizma. Na njej so sodelovali nekdanja ministrica za kmetijstvo, dr. Aleksandra Pivec, predsednica Zveze slovenske podeželske mladine, Anja Mager, koordinator za ekološko kmetovanje na Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota, Alojz Topolovec, kuharski mojster Bine Volčič, vinar Zvonko Škrget ter Igor Paldauf.

Za sproščeno vzdušje in kulturni program so poskrbeli KUD Muzika Križevci in D.A.S. Trio, vse navzoče pa je pozdravil tudi župan Občine Križevci, mag. Branko Belec.



Več v Gospodarstvo