V Moškanjcih so se srečali člani in simpatizerji Slovenske demokratske stranke

Množico so nagovorili premier RS, Janez Janša, minister za notranje zadeve, Aleš Hojs in poslanec v evropskem parlamentu, dr. Milan Zver. Predstavili so se tudi evidentirani kandidati dela 8. volilne enote.

Ivan Trunk, petek, 24. september 2021 ob 15:55
Srečanje članov in simpatizerjev SDS Podravske regije

Srečanje članov in simpatizerjev SDS Podravske regije

V soboto, 18. septembra, je na letališču v Moškanjcih potekalo letno srečanje podpornikov, simpatizerjev in članov Slovenske demokratske stranke. Na dogodku, kjer se je zbralo več kot 250 ljudi, so zbrano množico nagovorili premier RS, Janez Janša, minister za notranje zadeve, Aleš Hojs in poslanec v evropskem parlamentu, dr. Milan Zver.

Na dogodku je, kljub strogemu preverjanju PCT pogoja in spoštovanju vseh veljavnih odlokov, vladalo sproščeno vzdušje. Po Zdravici, ki jo je ob spremljavi violinistke Leoni Corine Ranfl zapela Dori Šandor, je sledil nagovor gostitelja srečanja, predsednika občinskega odbora SDS, Janka Ranfla. Za tem je zbrane nagovorila predsednica ptujske regijske SDS koordinacije, Suzana Lep Šimenko. Po spletu štajerskih plesov, ki so jih zaplesali folkloristi iz Podgorcev, je na oder stopil predsednik podmladka SDS, Dominik Štrakl, doma iz Bunčanov v Občini Veržej, ki je zbrani množici predstavil delo podmladka in jo spomnil na resolucijo Oda Mladosti. Pri tem je pohvalil delovanje Slovenske demokratske mladine v Ptujski regijski SDS koordinaciji, saj tukaj delujejo kar trije medobičnski odbori, v katerih članstvo eksponentno narašča. Sam se bo na naslednjih volitvah potegoval kot kandidat podmladka v volilnem okraju Ljutomer. Sledila sta nagovora evropskega poslanca, ki je poudaril doprinos premierja predsedovanju EU in ministra za notranje zadeve, ki je opisal doprinos vladnih obiskov v regijah, preprečevanja humanitarnih koridorjev in pomen neodvisnosti medijev.

Nato so se predstavili evidentirani kandidati dela 8. volilne enote. V volilnem okraju Ormož bo kandidiral Andrej Kosi, ki je poudaril pomen grajenja Slovenije, v Lentartu se bo za poslanski stolček potegoval dobro poznani poslanec Franc Breznik. V volilnem okraju, kjer je potekalo srečanje, bo kandidiral Jožef Lenart, na Dravskem polju in v Halozah pa Suzana Lep Šimenko.

Na zadnje je na oder stopil premier Republike Slovenije, Janez Janša. V svojem govoru je poudaril pomen cepljenja in dviga povprečnin slovenskim občinam. Dotaknil se je tudi dosega notranjega ministra o prepovedi humanitarnih koridorjev, velik aplavz pa je požel z izjavo, da "se bo na naslednjih parlamentarnih volitvah odločalo med razvojem in nerazvojem in v kolikor bo SDS pridobila na večini, bo prevladal razvoj, debate izpred 80 let pa bodo končno pozabljene". Na koncu ga je ganilo presenečenje, ki sta ga pripravili Dori Šandor in Leoni Corine Ranfl, ki sta mu zapeli voščilo za rojstni dan, in premier kar ni uspel skriti, kako se ga je to dotaknilo.



Več v Politika