Iz Odrancev kolesarili v Ormož, kjer so si ogledali novo proizvodno lokacijo

Osvajanje novih vrhov ob poganjanju pedalov: odličen preplet pripadnosti, gospodarstva in vrhunskega športa, ob podpori lokalne skupnosti. Na startu je bila tudi profesionalna ekipa Tadeja Pogačarja in Andrej Hauptman.

Prlekija-on.net, sreda, 29. september 2021 ob 14:17
Kolesarjenje od Odrancev do Ormoža

Kolesarjenje od Odrancev do Ormoža

Po naznanitvi namere o nakupu čez 100.000 m2 velikega zemljišča v Ormožu je prejšnji konec tedna vodilni proizvajalec premium avtodomov v Evropi postavil naslednji pomemben mejnik. Vodstvo in zaposleni podjetja Carthago so si skupaj s predstavniki lokalne skupnosti ob podpori profesionalnih športnikov iz znanih kolesarskih klubov Pogi team in Tropovci ogledali novo proizvodno lokacijo v Ormožu. Na pot so se tokrat podali s kolesi in ne z avtodomom.

Ob idealnih vremenskih razmerah se je 66 kolesarjev ob spremstvu poslovodstva zbralo pred upravno zgradbo Carthaga d.o.o. v Odrancih, da bi se skupaj podali na 43 oziroma 60 kilometrsko pot do nove proizvodne lokacije v Ormožu. V ospredju so bili skrb za zdravje, mobilnost in počastitev praznika športa. S svojo prisotnostjo sta namen te akcije pozdravila župana obeh občin Ivan Markoja in Danijel Vrbnjak. Oba sta sprejela povabilo in pozdravila tovrsten dogodek - odločilni dejavnik za vsako vrsto sodelovanja je, da je partnerstvo pristno in da ga partnerji dejansko živijo.

Udeleženci kolesarskega izleta so lahko izbirali med dvema različnima relacijama, odvisno od težavnosti in kondicije posameznika.

Novinarska konferenca v Ormožu

Carthago bo širil svojo proizvodnjo v Ormož


Na startu tudi profesionalna ekipa Tadeja Pogačarja in Andrej Hauptman

Dvakratni zmagovalec dirke Tour de France, Tadej Pogačar, je od letošnje pomladi ambasador znamke Carthago. Čeprav se sam tega dogodka ni mogel udeležiti, ga je številčno zastopala njegova ekipa Pogi team, ki je udeležencem približala kolesarjenje ter delila nasvete in trike. Najvidnejši gost na tem dogodku pa je bil zagotovo Andrej Hauptman, do pred kratkim selektor slovenske reprezentance in športni direktor pri Pogačarjevi ekipi UAE, ki je leta 2001 na svetovnem prvenstvu v cestni dirki osvojil bronasto medaljo.

Kontinuirana rast Carthaga d.o.o - kmalu na dveh lokacijah

Podjetje Carthago d.o.o. je kljub pandemiji na poti k uspehu in se še naprej osredotoča na rast. Dobro poslovno leto, nove naložbe v širitev proizvodnje in optimizacijo delovnih mest prednjačijo tudi v tem poslovnem letu. Pomemben dejavnik nadaljnje rasti bo nov proizvodni obrat na lokaciji v Ormožu. Z novo investicijo se bo v letu 2023 občutno povečala proizvodna zmogljivost podjetja. Tovarna v Odrancih bo še naprej imela pomembno vlogo v skupini Carthago. Karl-Heinz Schuler, ustanovitelj in lastnik skupine Carthago: "Naša tovarna v Odrancih je nepogrešljiv steber skupine Carthago. Ta steber bomo še naprej krepili. Zgodba o uspehu podjetja iz Odranec se bo nadaljevala."

Dobre napovedi: priprave na novo modelno leto z novimi modeli avtodomov

V Odrancih se trenutno intenzivno pripravljajo na novo modelno leto 2022, ki bo večino novosti prineslo modelu New Generation chic c-line, ki se proizvaja izključno v Odrancih. Notranjost tega vozila bo deležna največ sprememb. Razširili pa bodo tudi paleto modelov, ki se bodo gradili na podvozju Mercedes-Benz Sprinter. Chic c-line ostaja paradni konj Carthaga, slovenskega obrata. Z novim modelnim letom bosta spremembe deležna tudi c-compactline in c-tourer. Hčerinska znamka Malibu bo tokrat osredotočena na posodobitev modela Malibu Van. Poudarek je na Malibu Van diversity s presenetljivim občutkom prostornosti in udobja.

Vse našteto pa pomeni dodaten zagon za slovenski obrat.

Zmagovalna dvojica, ki se odlično dopolnjujeta: Carthago in Tadej Pogačar

Sodelovanje med Carthagom in Tadejem Pogačarjem je v letošnjem letu naletelo na veliko pozornost. Vozilo Carthago c-compactline že od letošnje pomladi služi kot bazni tabor mlademu slovenskemu kolesarskemu zvezdniku, dvakratnemu zmagovalcu dirke Tour de France.
Vodilna evropska premium znamka Carthago, izdelana v tovarni v Odrancih in vrhunski slovenski športnik sta zmagovalna dvojica, ki se odlično dopolnjujeta.

Carthagov avtodom za Tadeja Pogačarja

Carthago Tadeju Pogačarju slovesno predal ključe novega avtodoma




Več v Gospodarstvo