Pokojni neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo. Ob tem pa je zagorelo.

Dokončna identifikacija trupla ni bila možna, skoraj zagotovo pa gre za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. oktober 2021 ob 15:11
Zagorelo je v stanovanjski hiši

Zagorelo je v stanovanjski hiši

Poročali smo že, da so bili policisti PU Maribor danes ob 2.13 obveščeni, da v Plodršnici gori stanovanjska hiša. Prva obvestila so kazala na to, da so se iz gorečega objekta uspeli rešiti štirje stanovalci, ki so prijavljeni na tem naslovu, vendar se je kasneje izkazalo, da je v času požara v stanovanjski hiši, od opisanih štirih bila oz. spala le ena oseba in njen pes. Ostalih treh v hiši v času požara ni bilo.

Kot so policisti sporočili, je v požaru ena oseba umrla. Dokončna identifikacija trupla ni bila možna, skoraj zagotovo pa gre za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše.

Požar so pogasili gasilci

Štirje stanovalci so se uspeli rešiti, ena oseba pa je v požaru umrla


Kriminalisti so ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena in da je do požara prišlo zato, ker je pokojni neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo, kar je sicer počel pogosto.

Požar je izbruhnil v pokojnikovi sobi, iz katere se težje gibljiv pokojni ni uspel rešiti, prav tako pa mu zaradi preveč razvitega ognja in dima ni več mogla pomagati oseba, ki je spala nadstropje nad njim in jo je zbudil ropot ob požaru. Požar so kasneje pogasili gasilci. V požaru, ki se ni razvil na preostali del hiše, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.

Ogleda, ki so ga opravili mariborski kriminalisti, se je udeležil tudi dežurni državni tožilec, dežurna preiskovalna sodnica pa je ogled prepustila policiji. O zbranih obvestilih bodo kriminalisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.