Med Ljutomerom in Gornjo Radgono se je v soboto z vlakom zapeljalo preko 600 ljudi

Na to zanimivo vožnjo so se podali tudi naši bralci in bralke. Nekateri so z nami delili svoje izkušnje ter vtise z vožnje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. oktober 2021 ob 17:11
Vožnja z vlakom Ljutomer - Gornja Radgona

Vožnja z vlakom Ljutomer - Gornja Radgona

15. oktobra 1890 so slovesno odprli železniško progo Radgona‒Ljutomer, v soboto, 23. oktobra 2021, 131 let po odprtju, pa je na tej trasi ponovno zapeljal vlak. Tokrat veliko bolj sodobnejši, novi vlak Stadler 610 Slovenskih železnic. Evropski parlament je namreč leto 2021 razglasil za evropsko leto železnic z namenom spodbujanja okolju prijaznega načina prevoza in doseganja podnebne nevtralnosti. Pora, razvojna agencija Gornja Radgona, je skupaj s Slovenskimi železnicami, občinama Gornja Radgona in Ljutomer ter podjetjem Radgonske gorice proslavila obletnico (zaradi epidemije malo pozneje) in evropsko leto železnic s spominsko vožnjo, namenjeno predvsem občanom obeh občin in okolice. Po zadnjih informacijah se je iz Ljutomera v Gornjo Radgono zapeljalo 280 potnikov, v obratni smeri pa 340.

Potniki, ki so se iz Ljutomera zapeljali v Gornjo Radgono so se tam lahko podali na voden ogled mesta, si ogledali Muzej Špital, Dom penine, radgonski grad, klet Radgonskih goric, 3D Art muzej... ter se na tržnici pred Mladinskim centrom okrepčali na stojnicah. V Ljutomeru pa so se potniki lahko podali na potep po Ljutomeru s kasačem Tinkom, ogledali so si Lončarstvo Žuman, Muzej Ljutomerski kasač, Puchov muzej... na Glavnem trgu pa okusili domače prleške dobrote.

Na obeh postajah je potnike pričakala godba na pihala, v Gornji Radgoni so za sprejem poskrbeli tudi gasilci z vodno zaveso.

Potniki uživali; ponovna vožnja morda že kmalu

Na to zanimivo vožnjo so se podali tudi naši bralci in bralke, ki smo jim podelili vozovnice v naši nagradni igri v smeri iz Ljutomera v Gornjo Radgono. Nekateri so z nami delili svoje izkušnje in vtise ter fotografije in videe, ki jih objavljamo spodaj. Lidija nam je tako sporočila, da je bilo nepozabno. Na vožnjo je vzela tudi mamo in očeta. Oče je ravno letos, na obletnico proge, 15. oktobra, praznoval svoj 70. rojstni dan, svoj pokoj pa je dočakal prav pri Slovenskih železnicah. Na vožnji je srečal tudi svoje nekdanje sodelavce.

Tudi Anton nam je poslal nekaj fotografij in posnetek, kako jih je v Gornji Radgoni sprejela godba. Nekateri potniki so nam ob tem sporočili, da bi vlak na tej relaciji lahko vozil pogosteje. Nagrajenka Katja pa nam je sporočila, da je bila vožnja v redu, le v Gornji Radgoni je pogrešala več dogajanja, saj so pričakovali kakšne aktivnosti za otroke in več stojnic s ponudbo hrane. Bodo pa lahko že ob naslednji priložnosti v mestih ponudbo še izboljšali, saj si v Razvojni agenciji Pora želijo, da bi vožnjo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami ponovili še večkrat. Naslednja priložnost bi lahko bila že ob letošnjem Martinovanju.

Prihod vlaka v Gornjo Radgono

Tudi naš nagrajenec Anton je užival v vožnji z vlakom med Ljutomerom in Gornjo Radgono Tako je bilo na sprejemu v Gornji Radgoni

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sobota, 23. oktober 2021
Vlak Ljutomer - Gornja Radgona

Ste se danes tudi vi zapeljali z vlakom med Ljutomerom in Gornjo Radgono Naša nagrajenka Lidija nam sporoča, da je bilo nepozabno

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sobota, 23. oktober 2021


Več v Družabno