Športniki DU Ljutomer podprvaki v seštevku Pokrajinskih športnih iger

V letu 2021 so si ta naziv zaslužili v seštevku vseh rezultatov v disciplinah športnega tekmovanja Pomursko prvenstvo upokojencev.

Prlekija-on.net, petek, 12. november 2021 ob 18:38
Pomursko prvenstvo upokojencev

Pomursko prvenstvo upokojencev

Društvo upokojencev Ljutomer v svojem delovanju združuje preko tisoč članov. Člani se ukvarjajo z različnimi aktivnostmi na področjih kulture, socialnih zadev, družabnih aktivnosti in seveda športa.

"Zavedamo se, da je aktivno življenje zelo pomembno za vse, posebej za nas, starejše osebe. Tako 'sedeč' način življenja in neprimerno prehranjevanje predstavlja za telo stres ter povzroča negativne posledice, ki so vidne tako na slabi telesni pripravljenosti in gibalni osiromašenosti. Vse skupaj se odraža v bolezenskih stanjih in slabem počutju. Prav zato veliko pozornosti namenjamo ozaveščanju o zdravem in aktivnem načinu življenja. Poudarke dajemo ohranjanju primerni telesni teži, dobremu počutju, izboljšanju določenih gibalnih sposobnosti, dvigu splošne telesne pripravljenosti in drugim pozitivnim vplivom na psihično počutje," ob tem pove predsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič.

Sekcija športa, rekreacije in gibalne kulture spodbuja in organizira druženja v pikadu, balinanju in vrtnem kegljanju "ženska kot moška vadbena skupina", streljanju z zračnim orožjem, šahu, kegljanju, pohodništvu, kolesarstvu, športnem ribolovu, metanju obročkov na cilj in druge t.i. priložnostne aktivnosti.

V prostorih društva in drugje, organizirajo vadbe, srečujejo pa se tako na tekmovanjih, ki jih organizirajo za člane društva, meddruštvena, pokrajinska tekmovanja in mednarodna tekmovanja. Dosegamo odlične rezultate.

Najpomembnejše tekmovanje v našem prostoru je Pokrajinsko športno prvenstvo, katerega pod okriljem Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota, ki združuje skupaj 37 društev upokojencev, organizirajo in izvedejo članice. Letos je sodelovalo 19 društev. Tako so pri nas v Prlekiji izvedli tekmovanji v Pikadu za ženske in v Streljanju z zračno puško. V vseh tekmovanjih so dosegli odlične, tako posamezne kot ekipne dosežke.

UVRSTITVE NA POKRAJINSKIH ŠPORTNIH IGRAH V LETU 2021:
1. DU Murska Sobota
2. DU Ljutomer
3. DU Lendava
4. DU Gornja Radgona
5. DU Bodonci, Brezovci, Zenkovci
Sledijo DU: Radenci, Beltinci, Kobilje, Bakovci, Černelavci, Krog, Križevci pri Ljutomeru, Šalamenci, Moravske Toplice, Puconci, Turnišče, Črenšovci, Mačkovci, Veržej.....

Vsem članom društva, posebej pa tekmovalcem čestitamo ob doseženih uspehih. O prijetnih druženjih pa največ povedo priložene fotografije.



Več v Šport