En pristal na strehi, drug ostal brez vozila, tretji »martinoval« na policijski postaji...

Brez vozniškega dovoljenja je včeraj, okrog 16. ure, ostal 60-letnik z območja PP Ormož, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,61 mg/l.

Prlekija-on.net, sobota, 13. november 2021 ob 19:00
Voznik je končal na strehi

Voznik je končal na strehi

Na Martinov vikend so imeli mariborski policisti že nekaj dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec. Brez vozniškega dovoljenja je včeraj, okrog 16. ure, ostal 60-letnik z območja PP Ormož, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,61 mg/l.

Na območju Slovenske Bistrice so policisti obravnavali 56-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,87 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo. Le uro in pol kasneje so policisti PP Slovenska Bistrica obravnavali še prometno nesrečo, v kateri je 27-letnik pod vplivom alkohola (0,90 mg/l) zapeljal v jarek, po trčenju pa je vozilo pristalo na strehi. K sreči se voznik ni poškodoval.

0,90 mg/l pa je pokazal tudi preizkus alkoholiziranosti pri 27-letniku, ki so ga včeraj zvečer na Ptuju obravnavali policisti. Noč je (v pridržanju) preživel na policijski postaji.

Ker Martinovega vikenda še ni konec, voznike pozivajo, da se odrečejo alkoholu, kadar vozijo.

Novembrski čas okoli Martinovega je znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, letos že šestič zapored v okviru akcije Slovenija piha 0,0 voznikom sporočajo, da so opiti vozniki nevarni vozniki, pa tudi, da ima vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu.

Policisti tako med 5. in 14. novembrom poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov oziroma vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Tudi to soboto zvečer tako na številnih lokacijah ustavljajo voznike pri katerih preverjajo vsebnost alkohola.

Tako je recimo trenutno tudi v Radencih, zato previdno.

Pred avtobusno v Radencih, policija party. Previdno!

Objavil/a Tanya Kotnik dne Sobota, 13. november 2021


Več v Črna kronika