Zavržene mucke iz Ormoža: Srečko že našel dom, Janko in Metka pa nanj še čakata

Dva sta bila odvržena iz avta, tretji pa je bil najden zanemarjen pred trgovino. Vse tri so v Društvu za zaščito živali Pomurja oskrbeli, en navihanček je že našel dom, dva ga še iščeta.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. november 2021 ob 15:51
Muca Metka in muc Janko iščeta izključno skupni dom

Muca Metka in muc Janko iščeta izključno skupni dom

Prejšnji teden so pri Društvu za zaščito živali Pomurja bili obveščeni o treh zavrženih muckah v Ormožu. Dva sta bila odvržena iz avta, tretji pa je bil najden zanemarjen pred trgovino. Vsi so potrebovali nujno veterinarsko pomoč, zato so muce v društvu oskrbeli, sedaj pa iščejo domove. Srečko je medtem že našel dom, Janko in Metka pa nanj še čakata.

Če društvu želite pomagati in jih podpreti, da bodo še najprej lahko pomagali nič krivim, ubogim živalim, jim lahko pošljete SMS na 1919 s ključno besedo DZZP ali DZZP5 (in donirate 1 ali 5 eur).

Bratec in sestrica, Janko in Metka

"Janko in Metka sta mačja bratec in sestrica, ki sta bila bila zapuščena in odvržena sredi Ormoža. Ko so ju našli, sta bila oba suhcena, drobčkena, oba sta imela notranje in zunanje parazite, Metka pa je zraven tega imela še zdrobljeno prednjo levo šapico, ki jo je žal bilo treba amputirati," so zapisali.

Ob pregledu pri veterinarju sta oba bila tudi testirana na mačjo kugo in sta oba negativna.

Sedaj sta že oba zdrava, Metki so bili odstranjeni šivi, rana po amputaciji se ji je zacelila. Močno sta navezana drug na drugega, zato se tudi oddajata skupaj.

"Oba sta zelo prijetna, nežna, cartljiva in krasna muceka. Janko je bolj živahen, Metka pa je bolj umirjena. Po oceni sta stara nekje med 3,5 in 4 meseci. Pri primerni starosti (v kratkem) bosta tudi s/k. Oba sta navajena na mačji wc," še pravijo o dveh ljubkih muckah. Če bi ju želeli posvojiti, lahko pokličete na 031 376 567.

Srečko že našel topel dom

"Mucek Srečko je res srečko, saj ga je še ravno pravi čas sredi Ormoža našla prijazna punca in ga odpeljala k veterinarju. Srečko je bil takrat precej bolan in obnemogel. Imel je zelo hudo drisko, zaradi katere je izgubil precej dlake po zadnjih tačkah in po repu, imel je tako notranje kot zunanje parazite in bil zaradi tega močno shiran," so povedali o Srečku. "Ampak, ker je Srečko srečko, se je na zdravljenje lepo odzval in sedaj je krasen igriv muc, z lepim polnim trebuščkom, lepo dolgo dlako, izredno cartljiv, samo roko mu pokažeš in se že nastavi za čohanje in božanje."

Srečko je sedaj že popolnoma zdrav, razglisten, razbolhan, bil je tudi testiran na mačjo kugo, na katero je bil negativen. V kratkem bo kastriran. Srečko je tudi navajen na mačji wc. V tem času pa je tudi že našel topel dom.

Muc Srečko že uživa v novem domu , Janko in Metka pa nanj še čakata. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Prejšnji teden smo...

Objavil/a Društvo za zaščito živali Pomurja dne Petek, 12. november 2021


Več v Narava