Poginila še ena mačka, v mesu naj bi bil antifriz

Če je možno živali zaenkrat zadržite doma, saj je v naravi verjetno odloženih še več kosov tega mesa.

Prlekija-on.net, torek, 16. november 2021 ob 17:43
Zastrupljeno meso

Zastrupljeno meso

Poročali smo že o nečednem dejanju, saj nekdo očitno namerno zastruplja živali oz. je v naravo najverjetneje odvrgel zastrupljeno meso z namenom škodovati živalim. Lastnike živali na območju Spodnjega Kamenščaka, Vile in Juršovke zato še enkrat opozarjamo, da naj bodo pazljivi in pozorni.

Če je možno živali zaenkrat zadržite doma, saj je v naravi verjetno odloženih še več kosov tega mesa. Popoldan so nas namreč obvestili, da je za posledicami zastrupitve poginila še ena mačka, skupaj torej že tri mačke in en pes.

S strani veterinarjev je bilo dokazano, da gre za strup skrit v mletem mesu oz. masi za klobase. Po zadnjih informacijah naj bi bil mesu dodan antifriz.

V kolikor kdo opazi kaj nenavadnega naj ob tem takoj obvesti policijo in veterinarja. Tudi če bi kdo imel kakršnekoli informacije, kako se je to meso znašlo v naravi. Policija je sicer že bila obveščena.

Ker je tega zastrupljenega mesa v gozdu še verjetno veliko, krajani pozivajo vse, ki bi bili pripravljeni, da bi se zbrali in pregledali bližnji gozd in okolico, saj bi več ljudi lahko hitreje karkoli našlo in pobralo iz narave. Za več informacij lahko pokličete na tel. št. 041 235 686 (Ajda Ivezič).

Pazite na svoje ljubljenčke

Nekdo na območju Kamenščaka zastruplja živali. Poginili sta že dve mački in pes.




Več v Črna kronika