Predstavniki regijske koordinacije SDS so se v Ljutomeru srečali s predsednikom vlade in ministri

Predstavniki regije so izpostavili dobro komunikacijo med lokalno in državno ravnjo ter se vladi zahvalili za progresiven pristop in za dobro opravljeno dosedanje delo.

Prlekija-on.net, torek, 23. november 2021 ob 17:57
Regijsko srečanje s predsednikom vlade in ministri

Regijsko srečanje s predsednikom vlade in ministri

V ponedeljek, 22. novembra, so se predsednik vlade Janez Janša in ministri Andrej Šircelj, Zvone Černač, Andrej Vizjak in Aleš Hojs, v Ljutomeru v Garni hotelu Jeruzalem, srečali s predstavniki Pomurske regijske koordinacije SDS in lokalnimi gospodarstveniki. Predstavniki regije so izpostavili dobro komunikacijo med lokalno in državno ravnjo ter se vladi zahvalili za progresiven pristop in za dobro opravljeno dosedanje delo.

Na srečanju sta bila prisotna tudi generalni sekretar SDS Borut Dolanc in predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl. Predsednik Pomurske regijske koordinacije SDS, Karel Šoš se je predstavnikom vlade zahvalil, da so prišli v Ljutomer in da so si vzeli čas prisluhniti težavam, ki pestijo lokalne skupnosti. Predsednik vlade je ob tem dejal, da so zato tukaj, da jih slišijo in nato poskusijo težave tudi rešiti.

Predstavniki lokalnih odborov SDS so izpostavili, da komunikacija med ministrstvi in občinami izredno dobro teče in da vedno dobijo povratne informacije. Zahvalili so se za dvig povprečnin, saj na ta račun lahko občine več naredijo, kar vpliva na boljšo kakovost življenja občanov in občank, iz občinstva pa je bilo slišati tudi, da takšne vlade, ki bi bila občinam tako naklonjena s svojo finančno podporo, še nismo imeli.

Kot so še izpostavili prisotni, je bila Pomurska regija v preteklosti večkrat pozabljena, vendar se je to s prihodom vlade pod vodstvom Janeza Janše spremenilo. Povedali so še, da je razvoj v državi viden in da so razlogi v vladi, ki sprejema dobre ukrepe. Pomurska regija je v letu 2020 prejela 77,18 milijona evrov dohodnine, kar je 6 milijonov evrov več sredstev kot v letu 2019.



Več v Politika