V petek prvoligaška prvenstvena tekma, v soboto turnir v spomin na Janka Makoterja

V Ljutomeru bo prvi decembrski konec tedna središče slovenskega futsala. Od petka, 3. do nedelje, 5.decembra 2021, se bodo namreč v Ljutomeru zvrstile številne prvenstvene tekme, v soboto pa bo izveden še 21. turnir v spomin na Janka Makoterja.

Prlekija-on.net, sreda, 1. december 2021 ob 08:43
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 3. decembra 2021, bodo v 1. slovenski futsal ligi na sporedu dvoboji 12. kroga. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki se je z zmago v minulem krogi proti ŠD Mlinše (4:1) zavihtel na peto mesto (10 točk), se bo tokrat pomeril z Dobrepoljem, ki s petimi točkami zaseda trenutno zadnje, deveto mesto. Prva tekma med tema dvema nasprotnikoma v kraju Videm v Dobropoljski dolini se je končala z neodločenim izidom 3:3. »Na prvi tekmi proti Dobrepolju smo sicer povedli, nato pa naredili nekaj nepremišljenih potez in nasprotniku dovolili, da je sredi drugega polčasa vodil s 3:1. V zadnji četrtini tekme smo znova zaigrali kot znamo in z dvema zadetkoma prišli do zaslužene točke,« se prvega dvoboja spominja trener ljutomerske ekipe Tomislav Novak.

V kader se po odsluženi kazni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov vrača Adrijan Trstenjak, še vedno pa nista po bolezni povsem okrevala vratarja Miha Prijol in Toni Kovše. »Ne spomnim se, da bi v svoji trenerski karieri kdaj imel toliko težav, kot jih imam v tej sezoni s poškodbami in boleznimi vratarjev. Kot že na številnih tekmah v tej sezoni bo tudi tokrat med vratnici stopil Andrej Fajfar, ki v klubu skrbi za treninge vratarjev,« nadaljuje Novak, ki na petkovi tekmi pričakuje zavzeto igro svojih izbrancev. »Ne smemo podcenjevati gostov, ampak moramo od prve minute na terenu pokazati kdo je domačin. Če se bomo držali dogovora iz slačilnice, pozitiven rezultat ne bi smel izostati.« Petkova tekma se bo pričela ob 20.30 uri.

V soboto, 4. decembra 2021, bo domačo tekmo, ob 14. uri v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, odigrala Meteorplastova selekcija U17, ki bo gostila Bronx Škofije. V nedeljo, 5. decembra 2021, pa bosta v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer še dve prvenstveni tekmi mlajših selekcij. Ob 12.30 uri bo selekcija U15 igrala proti Sevnici, ob 15. uri pa bo selekcija U19 gostila Oplast Kobarid.

To soboto, 4. decembra 2021, bo Klub malega nogometa Meteorplast izvedel že 21. turnir v malem nogometu v spomin na ustanovitelja kluba in prvega predsednika Janka Makoterja. Na turnirju, ki se bo ob 9. uri pričel v dvorani Športno izobraževalnega centra Ljutomer, bo nastopilo 24 ekip iz celotne Slovenije. Ekipe se bodo najprej merile v osmih predtekmovalnih skupinah, zaključni dvoboji pa se bodo pričeli po 16. uri. Finalni obračun se predvideva ob 22. uri.



Več v Šport