Proslava ob Dnevu policije

27. junija bo osrednja proslava ob Dnevu policije v Holmcu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. junij 2011 ob 09:561
V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

V torek, 21. junija so letošnji Dan Policije praznovali zaposleni v Policijski upravi Maribor. Svečanosti so se udeležili tudi upokojenci in kolegi iz Avstrije in Hrvaške, nekateri župani občin in predstavniki upravnih enot z območja PU Maribor, predstavniki sodstva, državnega tožilstva, Slovenske vojske, Carinske uprave, predstavniki obeh policijskih sindikatov, IPA RK Štajerska in Policijskega veteranskega društva Sever Maribor ter drugi gostje.

Na proslavi sta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor in dr. Jurij Ferme, direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, predala zaslužnim delavcem priznanja Policije. Zlati ščit Policije je prejel Stanislav Ivanuša iz Sektorja kriminalistične policije. Srebrni ščit Policije si je prislužilo enajst delavcev Policijske uprave Maribor, Bronasti ščit Policije pa sedemdeset. Veliki ščit Policije z bronasto zvezdo pa bosta Marjan Vrbnjak in Zoran Mušič, oba iz Sektorja uniformirane policije, prejela danes, v ponedeljek, 27. junija, na osrednji proslavi ob Dnevu policije v Holmcu.

Srebrni znak za sodelovanje je prejela dr. Vesna Vuk Godina, bronaste znake za sodelovanje pa so prejeli Carinski urad Maribor, Prostovoljno gasilsko društvo Dvorjane in Javni zavod za šport Slovenska Bistrica.


Več v Kultura in izobraževanje