Proslava ob Dnevu policije

27. junija bo osrednja proslava ob Dnevu policije v Holmcu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. junij 2011 ob 09:561
V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

V torek, 21. junija so letošnji Dan Policije praznovali zaposleni v Policijski upravi Maribor. Svečanosti so se udeležili tudi upokojenci in kolegi iz Avstrije in Hrvaške, nekateri župani občin in predstavniki upravnih enot z območja PU Maribor, predstavniki sodstva, državnega tožilstva, Slovenske vojske, Carinske uprave, predstavniki obeh policijskih sindikatov, IPA RK Štajerska in Policijskega veteranskega društva Sever Maribor ter drugi gostje.

Na proslavi sta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor in dr. Jurij Ferme, direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, predala zaslužnim delavcem priznanja Policije. Zlati ščit Policije je prejel Stanislav Ivanuša iz Sektorja kriminalistične policije. Srebrni ščit Policije si je prislužilo enajst delavcev Policijske uprave Maribor, Bronasti ščit Policije pa sedemdeset. Veliki ščit Policije z bronasto zvezdo pa bosta Marjan Vrbnjak in Zoran Mušič, oba iz Sektorja uniformirane policije, prejela danes, v ponedeljek, 27. junija, na osrednji proslavi ob Dnevu policije v Holmcu.

Srebrni znak za sodelovanje je prejela dr. Vesna Vuk Godina, bronaste znake za sodelovanje pa so prejeli Carinski urad Maribor, Prostovoljno gasilsko društvo Dvorjane in Javni zavod za šport Slovenska Bistrica.


erof sreda, 20. julij 2011 ob 15:57

Meni se vidi ka si tü eni tolajo dosežke za kere so čuli od drugih te da pa je bijo ruml pa so spizdili v avstrijo itd puno takših poznam meni ke sen pa glovo tiščo polek pod mus ker sen pač bijo vojak -to pa mi nišče ne reko ko te jebe ne ka bi mi reko pridi pogledni to do mo meli obletnico ,zej pa neti nebi šo pa če bi se na kolena što meto.Samo sramotno je to tisti keri so ne bili nič so zej vsi nekši funkcjonari keri pa smo bili tam pa nas nejč ne poznajo razen domačinov ki so bili v istem sosi kak so bili oni.
toti heroji so vsi slike brez okvira/strahopetci ki so spizdili do smo mi slovenijo bronili...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje