Mednarodne konference o prihodnosti in dvigu kakovosti mladinskega dela sta se udeležila tudi Tadeja in Miha iz MCP

Iz prekmursko-štajerskega območja sta se konference neposredno udeležila profesionalna mladinska delavca Tadeja Muršič in Miha Selič, zaposlena v Mladinskem centru Prlekije.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. december 2021 ob 08:53
Mednarodna konferenca

Mednarodna konferenca

V petek 10.12.2021 je na Posavskem koncu v Mladinskem centru Brežice, potekala mednarodna konferenca na temo profesionalizacije in dviga kakovosti mladinskega dela z udeleženci mladinskega sektorja iz Slovenije in Hrvaške. Konferenca je potekala kot zaključen projekt strateškega partnerstva »Supporting Evidence-based Education of Youth Workers« v okviru projekta Erazmus+ in je bila namenjena mladinskim delavcem iz Slovenije in Hrvaške.

Mednarodna konferenca je bila sestavljena iz 3.programskih sklopov.

V prvem uvodnem delu konference je bilo govora in predstavitev rezultatov iz projekta »Supporting Evidence-based Education of Youth Workers«. Rezultate so predstavile naslednje inštitucije; Institute for Social Research (IIZ) in Zagreb and University of Ljubljana (UL)  Faculty of Humanities and Social Sciences of the University of Rijeka (UNIRI), ki so bili strateški partnerji samega projekta. Hkrati pa je potekal tudi pregled vsebin mladinskega dela v formalnem in neformalnem izobraževanju, ter razprava na to temo.

V drugem delu konference je pogovor stekel z deležniki v mladinskem sektorju o prihodnosti in dvigu kakovosti mladinskega dela ter implementaciji Evropske agende mladinskega dela z mag. Dolores Kores, direktorico Urada RS za mladino in z Urošem Skrinarjem, direktorjem iz organizacije MOVIT, kjer so bila možna vprašanja udeležencev in diskusija obravnavane teme.

V zaključnem delu mednarodne konference je potekalo raziskovanje o pomembnosti mentorskih procesov in podpore pri vzpostavljanju študija mladinskega dela. Programski del 3. sklopa pa je vseboval delavnico, katere namen je bil nizanje idej, kako mentorski sistem uporabiti v praksi. Tako so udeleženci lahko aktivno sodelovali pri predlogih povezanih na to razpravo. Na koncu mednarodne konference se je podala evalvacija o celotnem poteku konference in kako so udeleženci bili zadovoljni z izvedbo celotnega procesa.

Miha Selič in Tadeja Muršič
Miha Selič in Tadeja Muršič

Na konferenci sta tako tudi edina udeleženca iz širšega podravsko-pomurskega območja, Miha Selič in Tadeja Muršič iz Mladinskega centra Prlekije, organizacije, ki sistematično nadgrajuje svoje dejavnosti vse od ustanovitve v letu 1994 dalje, imela možnost spoznati z mentorskim procesom v formalnem in neformalnem izobraževanju v prihodnosti mladinskega sektorja. Celoten potek konference je bil pravilno segmentiran in lepo voden s strani strokovnega osebja, kjer sta se imela priložnost spoznati s samo naravo mentorskega procesa. Udeleženci bodo pridobljene izkušnje na tovrstni hibridni ( del udeležencev je bil neposredno prisoten, del udeležencev pa je sodeloval preko zoom povezave)mednarodni konferenci v prihodnje še kako koristno uporabili pri svojem nadaljnjem udejstvovanju v mladinskem sektorju in svojih prepomembnih družbeno koristnih angažiranjih, kot mladinski delavci v tem enkratnem, univerzalnem poklicu.

Tadeja Muršič



Več v Kultura in izobraževanje