Tudi letos zbrali božično novoletna darila za otroke mladinskega doma

Odziv posameznikov in podjetij, ki so prispevali želena darila, ponovno presegel pričakovanja.

Prlekija-on.net, torek, 21. december 2021 ob 14:57
Darila za otroke mladinskega doma

Darila za otroke mladinskega doma

V nepremičninski agenciji Galea nepremičnine so tudi letos organizirali zbiranje božično novoletnih daril za otroke Mladinskega doma Maribor. Namen dobrodelne akcije je bil, da se s pomočjo prijaznih podjetij in posameznikov zberejo darila, ki so si jih zaželeli mladostniki mariborskega Mladinskega doma. V akciji, ki so jo organizirali že tretjič, je sodelovalo 70 posameznikov in podjetij, darila pa dobi vseh 94 mladostnikov omenjenega doma. Pobudnica akcije je direktorica Galea nepremičnin, Mojca Žižek Mesarec, ki je v mladosti tudi sama bivala v Mladinskem domu Maribor.

Darila za otroke mladinskega doma

Ob predaji daril vodstvu doma je Mojca Žižek Mesarec dejala: »Vesela sem, da so se podjetja in posamezniki tako množično odzvali na prošnjo za darila za mladostnike Mladinskega doma Maribor. Mladi so napisali svoje želje, mi pa smo ob pomoči prej omenjenih dobrotnikov, poskušali te želje izpolniti v čim večji meri. Darila dobijo tudi tisti otroci, ki so prišli v dom čisto na novo in tudi tisti, ki so v tem času zaradi covid situacije pri rejnikih ali doma. V akciji je ves čas sodelovala vzgojiteljica Bojana Krepek, ki je bila tudi moja vzgojiteljica v domu. Brez nje, te akcije ne bi bilo.

Sama sem bivala v domu in vem, da darila mladim pomenijo veliko, zato bomo z akcijo božično novoletnega obdarovanja nadaljevali tudi prihodnje leto. Še enkrat zahvala vsem, ki so prispevali darila tako ali drugače, otrokom v domu pa želim čimbolj lepe praznike. Skupaj smo tako poskrbeli, da otroci Mladinskega doma Maribor niso bili pozabljeni in bodo tudi zaradi vas dobrotnikov imeli čudovit božič in novoletne praznike. Zavedam se, da otrokom to veliko pomeni, saj jim tako povemo, da niso sami

Zbrali so tudi nekaj bonov mariborskega Europarka, s katerimi bodo vzgojitelji peljali otroke na pico ali pa jim kupili kakšno oblačilo, ki ga potrebujejo. Vodstvu Mladinskega doma Maribor so vsa darila že predali včeraj, otrokom pa jih bodo zaposleni v domu vročili v prihodnjih dneh.

Darila za otroke mladinskega doma

Foto: Arhiv Galea



Več v Kultura in izobraževanje