Večer slovenske pesmi in domoljubja v DSO Ljutomer

Njihovemu vabilu sta se prijazno odzvala dr. Mitja Ferenc in dr. Rosvita Pesek, ki sta, vsak na svojem področju, uveljavljena in poznana širši javnosti.

Prlekija-on.net, sreda, 22. december 2021 ob 07:47
Večer slovenske pesmi in domoljubja v DSO Ljutomer

Večer slovenske pesmi in domoljubja v DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer si prizadevajo, še posebej v adventnem času, ponuditi stanovalcem kar se da pestro dogajanje. V ponedeljek, 20. decembra, sta se njihovemu vabilu prijazno odzvala dr. Mitja Ferenc in dr. Rosvita Pesek, ki sta, vsak na svojem področju, uveljavljena in poznana širši javnosti. Stanovalcem in zaposlenim sta priredila lep, nepozaben kulturni večer, prežet s slovensko glasbo in domoljubnimi mislimi.

Mitja Ferenc ni le univerzitetni profesor in eden eminentnih poznavalcev slovenske novejše zgodovine, je tudi glasbenik in član popularne zasedbe Prifarskih muzikantov. Tako mu s svojim nastopom ni bilo težko navdušiti stanovalcev in zaposlenih. Njegov izbor in odlična izvedba lepih slovenskih napevov v jedilnici ljutomerskega DSO nista pustili ravnodušnega nikogar. Glasbeni program je dopolnjevala njegova partnerka Rosvita Pesek, sicer ena izmed osrednjih novinark TV Slovenije, prepoznavna voditeljica Odmevov in ena največjih poznavalk obdobja osamosvajanja Slovenije. Zbranim je z njej lastno jasno besedo postregla z zanimivimi podatki in obudila spomine na čas, ko smo se v Sloveniji složno odločili za svojo državo.

Mitja Ferenc pa ima po očetovi strani korenine tudi v Prlekiji. V otroštvu je med počitnicami večkrat prihajal v Veržej k svojim sorodnikom, med katerimi je bila tudi njegova teta Danica Ferenc, sedaj stanovalka Doma starejših občanov Ljutomer. Ga. Danica se je zelo razveselila srečanja z nečakom, prijazen stisk roke pa sam po sebi govori, kako je lep in iskren odnos nekaj, čemur tudi leta ne morejo do živega.

Večer slovenske pesmi in domoljubja je bil v DSO Ljutomer le eden izmed decembrskih dogodkov, načrtujejo jih še nekaj. Poleg sv. Miklavža, ki jih je že obiskal, v naslednjih dneh pričakujejo še obisk Božička, glasbeni nastop družine Karba, na Sv. večer bodo imeli božično mašo, na Silvestrovo pa večerno druženje po nadstropjih. Konec novembra je dom obeležil tudi 20 let svojega delovanja, proslavo ob tem okroglem jubileju pa načrtujejo v mesecu januarju.



Več v Kultura in izobraževanje