Tla se še vedno tresejo, dva nova potresna sunka v okolici Ljutomera

V Ljutomeru smo ga čutili kot kratkotrajni močnejši sunek, Urad za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje ob tem poroča, da je bila magnituda 1,9.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. december 2021 ob 12:57

Potres je bil v okolici Ljutomera

V ponedeljek, 27. decembra, ob 12.50, so se ponovno zatresla tla. V Ljutomeru smo ga čutili kot kratkotrajni močnejši sunek, Urad za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje ob tem poroča, da je bila magnituda 1,9. Epicenter je bil po zadnjih podatkih 3 km JV od Ljutomera na globini 10 km. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Ljutomera, Ormoža, Koga. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ob 19.07 je sledil še en potresni sunek z magnitudo 1,6. Epicenter je bil 1 km JV od Ljutomera. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Ljutomera in okolice. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Potres
Dva potresna sunka v ponedeljek, vir: Arso
Razpoke na stavbi

Tla so se stresla štirikrat, nastalo je tudi nekaj škode


Potres je naše območje sicer stresel na božično jutro, ob 8.18 z magnitudo 3,3 v bližini Ljutomera. Potresu so sledili popotresi: ob 8:30 potres z magnitudo 2.1, ob 12.56 z magnitudo 1.0 in ob 19:34 z magnitudo 1.2. Verjetno je v naslednjih dneh pričakovati še več popotresnih sunkov, kar je običajno ob potresih, ko se tla umirjajo.

Potres
Potresni sunek je bil ponovno v okolici Ljutomera, vir: Arso
Potres

Ljutomer z okolico stresel močnejši potresni sunek




Več v Črna kronika