Predstavniki KS Mala Nedelja so si ogledali nove prostore vrtca

Z ogledom prostorov se jim je ravnateljica zahvalila za podporo in pomoč pri gradnji.

Branko Košti, nedelja, 2. januar 2022 ob 19:35
Ogled novih prostorov vrtca

Ogled novih prostorov vrtca

Ob koncu leta je ravnateljica OŠ in vrtca Mala Nedelja Breda Žunič člane Sveta KS Mala Nedelja povabila na ogled novih prostorov vrtca. Na ta način se jim je zahvalila za vso pomoč in podporo, katere je bila s strani krajevne skupnosti deležna ves čas med postopki priprave na izgradnjo in same gradnje.

Goste je, tudi zaradi epidemioloških razmer, sprejela pri Hotelu Grozd, zgradbi, ki je dvanajst let gostila eno skupino vrtčevskih otrok, za katere v šoli in vrtcu ni bilo prostora in bi lahko ostali brez varstva ali bi morali obiskovati okoliške vrtce. Teh otrok se je oprijel vzdevek »hotelska deca«, predstavniki KS pa so se seznanili, v kako neprimernih, malih prostorih, ki so bili prvotno namenjeni frizerskemu salonu, v njih je zamakalo, sanitarije so bile popolnoma neprimerne, garderobo so imeli kar v avli sicer ne obratujočega hotela, je dvanajst let potekalo varstvo otrok.

Zatem so si ogledali prostore vrtca v šoli, dve mali igralnici, ki že dolgo ne izpolnjujeta trenutno veljavnih kriterijev tako glede velikosti in opreme, ena skupina otrok pa koristi razred, namenjen poučevanju kemije in biologije. Garderobe so stisnjene v hodniku, neprimerne so tudi sanitarije.

S prehodom v nove, velike, svetle prostore, veliko garderobo, opremljeno telovadnico, prostore za vzgojiteljice, dvigalom za hrano, pralnico, dvema velikima, 52 in 54 kvadratnih metrov velikima igralnicama in modernimi sanitarijami, so se predstavniki krajevne skupnosti zavedli, kako potrebna in pomembna pridobitev je nov prizidek vrtca, kateri bo otroke sprejel takoj po novoletnih praznikih.



Več v Gospodarstvo