V 4-urnem nadzoru ugotovili 52 prekoračitev hitrosti, najvišja hitrost je bila 206 km/h

Trije vozniki osebnih vozil so prekoračili dovoljeno hitrost za več kot 60 km/h. Najvišja hitrost voznika osebnega avtomobila je bila 206 km/h. Vsem trem voznikom je bila izrečena globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, torek, 4. januar 2022 ob 12:24
En voznik je vozil s hitrostjo 206 km/h

En voznik je vozil s hitrostjo 206 km/h

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so minulo nedeljo izvedli poostren nadzor cestnega prometa na pomurski avtocesti A5 na počivališču Dolinsko - sever, v smeri Maribora. Namen poostrenega nadzora je bil umirjanje hitrosti na pomurski avtomobilski cesti, kjer je največja dovoljena hitrost omejena na 110 km/h.

V 4-urnem poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih 52 prekoračitev hitrosti, 3 vozniki osebnih vozil so prekoračili dovoljeno hitrost za več kot 60 km/h. Najvišja hitrost voznika osebnega avtomobila je bila 206 km/h. Vsem trem voznikom je bila izrečena globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk. Vsi kršitelji so bili preizkušeni z elektronskim alkotestom, kateri pa v nobenem primeru ni reagiral na alkohol.

Na avtocestah je hitrost pogosto zelo velika in je tesno povezana z najhujšimi posledicami, ki nastanejo ob prometni nesreči zato policisti svetujejo, da vozite previdno in v skladu s cestno prometnimi predpisi.



Več v Črna kronika