Izšla je prva slikanica o miški Mili

Zgodba o miški Mili je avtobiografska, vanjo je Katja skrila sebe, ko je kot au pair pred dvema letoma več kot 5 mesecev delala v Los Angelesu.

Aleksandra Papež, nedelja, 9. januar 2022 ob 21:56
Katja Herga s svojo novo slikanico, foto: osebni arhiv

Katja Herga s svojo novo slikanico, foto: osebni arhiv

Katja Herga je petindvajsetletna vzgojiteljica iz okolice Ptuja, ki je tik pred prazniki v samozaložbi izdala svojo prvo slikanico in obljubila, da le-ta ni zadnja.

Katja sama o sebi pravi, da je čustvena duša, ustvarjalka, popotnica, ki uživa ob dobri hrani in v prijetni družbi. Piše pa že odkar pomni. »Sprva sem sestavljala verze za voščila, nato sem pričela pisati pesmi, zgodbe, spise ter besedila za otroke, ki sem jih namenila službeni rabi v vrtcu.« razloži Katja, ki je hvaležna bližnjim, da so jo spodbujali do te mere, da se je odločila narediti naslednji korak in dati svojim besedilom knjižno podobo.

»Od vsega na svetu so mi bile zmeraj najbolj všeč rime, sploh tiste za otroke, ki so nežne, ljubke in kanček nagajive, zato je tudi moja prva slikanica O miški, ki je šla iskat srečo, zapisana v rimah

Slikanica o miški Mili
Slikanica o miški Mili, foto: osebni arhiv

Zgodba o miški Mili je avtobiografska, vanjo je Katja skrila sebe, ko je kot au pair pred dvema letoma več kot 5 mesecev delala v Los Angelesu. »Tam sem bila čisto sama in prvič sem sploh šla tako daleč. Čeprav sem tam spoznala čudovite ljudi, s katerimi smo v stiku še danes, moam priznati, da je moja sreča doma tukaj, doma

Tudi miška Mila je kakor njena avtorica imela velike sanje - želela je prepotovati svet.

Slikanica O miški, ki je šla iskat srečo je namenjena otrokom od 3. do 7. leta starosti. Primerna je tudi za bralce začetnike.

Katja se je izdaje knjige lotila prvič, zato je posebej vesela, da je na poti do izdaje srečala ljudi, ki so bili pripravljeni prisluhniti njeni ideji in ji pomagati.

»Na srečo sem na svoji poti preko prijateljice prišla do krasne ilustratorke Jasmine Skurjeni, prav tako iz okolice Ptuja, s katero sva se takoj ujeli. Za oblikovanje pa je poskrbel Lagu Design - Martin Lah.« Od zapisa do izdaje je tako preteklo leto dni.

Katja si želi pisati tudi v prihodnosti, napovedala je še več zgodb o miški Mili. V načrtu pa je tudi božična zgodba.

»Hvaležna sem vsem, ki so knjigo kupili in s tem podprli mojo zgodbo

»Prostor za domišljijo je neomejen in dokler življenje teče tudi navdiha ne bi smelo zmanjkati,« je prepričana Katja Herga. Mi pa že komaj čakamo naslednjo zgodbo o miški Mili.



Več v Kultura in izobraževanje