V Ljutomeru se je vabilu odzvalo čez 230 krvodajalcev

Zimska krvodajalska akcija je potekala v ŠIC Ljutomer 7., 10. in 12. januarja.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. januar 2022 ob 14:48
Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Krvodajalska akcija v Ljutomeru

V skladu z ukrepi in navodili NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa, so RKS-OZ Ljutomer in Oddelek za transfuzijo UKC Maribor uspešno izvedli terensko zimsko krvodajalska akcijo, ki je potekala v ŠIC v Ljutomeru 7., 10. in 12. januarja. Vabilu se je odzvalo čez 230 krvodajalcev. Krvodajalske akcije so se udeležili tudi dijaki 4. letnikov GFML, ki so kri darovali prvič.

Za potrebe zdravstva v Sloveniji je potrebno zbrati kri najmanj 350 krvodajalcev dnevno. Zato izvedbo terenskih akcij, organizatorji in izvajalci skupaj skrbno načrtujejo v naprej, da priskrbijo zadostno količino te najdragocenejše življenjske tekočine. Tudi na transfuzijskih oddelkih bolnišnic mesečno daruje kri povprečno 30 do 40 krvodajalcev iz območnega združenja. V decembru 2021 pa se je na njihovo vabilo v SB Murska Sobota odzvalo in darovalo kri kar 72 krvodajalcev.

"Za udeležbo, izkazano humanost, solidarnost in plemenito dejanje, se iskreno zahvaljujemo vsem krvodajalcem v našem imenu in imenu vseh katerim pomagate.
Posebna zahvala gre tistim, ki so se tokrat odločili za svoje prvo darovanje krvi.
Želimo si, da svoje plemenito dejanje tudi nadaljujejo
," ob tem sporoča Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Ljutomer s prostovoljci krajevnih organizacij in sodelavci oddelka za transfuzijo UKC Maribor.



Več v Kultura in izobraževanje