Zamenjaj misel za čaj

Teden pisanja z roko obeležili tudi v Lenartu.

Aleksandra Papež, torek, 25. januar 2022 ob 08:30
Spodbuda k pisanju – Zamenjaj misel za čaj

Spodbuda k pisanju – Zamenjaj misel za čaj

V Knjižnici Lenart se že nekaj let pridružujejo aktivnostim v sklopu Tedna pisanja z roko, ki že sedmo leto zapored poteka pod okriljem Društva Radi pišemo z roko.

Letos so se odločili k pisanju z roko pritegniti tudi druge ustanove in zavode, njihove varovance, stanovalce in zaposlene. Pripravili so lističe, na katerih so morali sodelujoči nadaljevati poved »Dobro je pisati z roko, ker...« ali pa so zapisali misel, ki jim je pri srcu.

Sodelujoče, ki so misel oddali v čajnik pri izposojevalnem pultu knjižnice, so nagradili z izbrano čajno filter vrečko, vsem ostalim sodelujočim pa bodo čaj v zahvalo in spodbudo posredovali naknadno.

Na pobudo knjižnice so se pisanja lotile skupine Izobraževalnega centra Slovenske gorice, ki deluje pod okriljem RASG, kjer so Teden pisanja z roko tudi sami že večkrat izvedli na pobudo vodje centra, Alenke Špes.

Pisali so tudi v skupini Korenjaki II iz Socialno varstvenega zavoda Hrastovec z vodjo Mojco Skotnik. Pobudi so se odzvali posamezniki iz Doma sv. Lenarta, kjer je pisanje koordinirala Liljana Cafnik in zaposleni na Občini Lenart.

Skupina Izobraževalnega centra Slovenske gorice med pisanjem
Skupina Izobraževalnega centra Slovenske gorice med pisanjem, foto: Alenka Špes

Teden pisanja z roko letos v ospredje postavlja prednosti pisanja z roko. Pisanje je tudi osnovna človekova aktivnost, pripomore k boljšemu pomnjenju, izraža spoštovanje, v kolikor svoj zapis nekomu namenimo, izboljšuje fine motorične spretnosti in omogoča dolgotrajnejšo pozornost.

Če bi želeli svoj zapis deliti z njimi, jim ga najkasneje do 9. februarja pošljite na naslov Knjižnica Lenart, Nikova ulica 9, 2230 Lenart. Veseli ga bodo, Vam pa bodo v zameno poslali čaj! V prostorih knjižnice bodo namreč ob kulturnem prazniku v februarju pripravili razstavo zbranih zapisov.

Knjižnica Lenart je ena izmed 321 šol in ustanov, vključenih v aktivnosti Tedna pisanja z roko 2022.



Več v Kultura in izobraževanje