Opozorilo: Hitrosti vetra lahko presežejo 70 km/h

Arso je izdal opozorilo, saj bo v noči na soboto v višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje hitrosti bodo nad 70 km/h.

Prlekija-on.net, petek, 18. februar 2022 ob 15:30
Pihal bo močnejši veter

Pihal bo močnejši veter

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo popoldne pretežno jasno, v zahodni in delu osrednje Slovenije pa se bo oblačnost povečala. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na vzhodu do 16 °C.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo pričelo rahlo deževati. V višjih legah in po nižinah vzhodne Slovenije bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo zjutraj oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugod od 6 do 10 °C.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo popoldne okrepile in razširile na vso Slovenijo. Meja sneženja bo sprva na okoli 1400 m, popoldne se bo pričela spuščati. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer šibka burja. Popoldanske temperature bodo od 5 do 13 °C.

Opozorilo
Razglašen je oranžni alarm, vir: Arso

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo v noči na soboto v višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje hitrosti bodo nad 70 km/h.

V nedeljo zjutraj bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo delno zjasnilo. Šibka burja na Primorskem bo ponehala, na severovzhodu bo zapihal jugozahodni veter.

V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava