Na Obarjadi zbrali 18.800 evrov

Z dobrodelnimi prispevki in storitvami je sodelovalo rekordnih šestindvajset ekip. Večino teh sredstev bodo namenili za pomoč mami samohranilki, občanu, ki živi v zelo slabih bivanjskih razmerah in družinam v stiski.

Prlekija-on.net, sobota, 19. februar 2022 ob 13:58
Objavil/a Kurentovanje dne Sobota, 19. februar 2022

Obarjada

Lions Obarjada je največji humanitarni dogodek na prostem, ki poteka v organizaciji Lions kluba Ptuj. Lions Obarjada poleg humanitarnosti temelji na tekmovanju v kuhanju piščančje obare in druženju tistih, ki so željni pomagati.

Glede na okoliščine so se odločili, da bo 17. Lions Obarjada samo humanitarna. Tako so se predstavniki ekip donatorjev zbrali v soboto, 19. februarja, pred Restavracijo Pan Kidričevo, kjer so prevzeli piščančjo obaro.

Na Obarjadi je z dobrodelnimi prispevki in storitvami sodelovalo rekordnih šestindvajset ekip. S skupnimi močmi so zbrali 18.800 € sredstev. Natančneje 17.300 € v denarju in 1.500 € v storitvah.

Večino teh sredstev bodo namenili za pomoč mami samohranilki, občanu, ki živi v zelo slabih bivanjskih razmerah in družinam v stiski.

V restavraciji Pan Kidričevo so pripravili za okrog 400 obrokov obare. Razdelili so jih zdravstvenemu osebju v bolnišnici Ptuj, zdravstvenemu osebju v zdravstvenih domovih Ptuj, zaposlenim v Domu za upokojence v vseh enotah Ptuj, brezdomcem v Kamri Ptuj in v javno razdelilnico hrane na Ptuju.

V Lions Klubu Ptuj si želijo in verjamejo, da bo naslednje leto dogodek izveden v celotnem obsegu in tako izpolnil svoje poslanstvo v humanitarnosti, družabnosti in tekmovalnosti.

[O B A R J A D A 2022] Na Obarjadi so zbrali 18.800 € Na Obarjadi Lions kluba Ptuj je danes z dobrodelnimi prispevki...

Objavil/a Kurentovanje dne Sobota, 19. februar 2022


Več v Družabno