V novi sezoni MasterChef Slovenija bo kuhala tudi Prekmurka

Na male zaslone POP TV to pomlad prihaja nova sezona priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. februar 2022 ob 19:52
Petra Trofenik, foto: Ana Gregorič/POP TV

Petra Trofenik, foto: Ana Gregorič/POP TV

Na male zaslone POP TV to pomlad prihaja nova sezona priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Med 16 tekmovalci, ki se bodo letos potegovali za kuharski pokal je tudi Petra Trofenik iz Murske Sobote.

"33-letnica, ki sanja o lastni kuharski knjigi z zdravimi recepti, se še pred samim začetkom šova zaveda, da so izzivi lahko veliko lažje videti na televiziji kot v resnici. Ljubiteljica psov in mačk se še danes spomni, kako je v tretjem razredu v strahu pred surovim ocvrtim krompirčkom jed popolnoma zažgala. Eksperimentiranje in ljubezen do hrane jo tako spremljata že od malih nog," so zapisali na uradni strani.

Kot je povedala, se je prvič "srečala" s kuhalnico v 3. razredu, ko je cvrla pomfrit. "Ker sem se bala, da bo surov, sem ga tako dolgo pekla, da je bil že zažgan. Vse skupaj je seveda romalo v smeti. Drugače pa definitivno na faksu, kjer sem za kuhanje navdušila tudi svojo cimro."

Sodnike želi prepričati z orado v soli

Kot svojo specialiteto je izpostavila kruh z drožmi s šunko, ker verjame, da je velik podvig, da vse ustvariš sam doma. Sodnike želi prepričati z orado v soli, saj je prepričana, da ta jed pod njenimi prsti izpade odlično.

Če bi zmagala, bi denar najverjetneje vložila "v svojo knjigo zdravih receptov, ki bi bili preprosti, ampak vseeno okusni, zagotovo pa bi svoje znanje z nagrado še nadgradila in s tem še izboljšala recepte." Če bi kdaj imela restavracijo, pa bi bila "preprosta, ne preveč velika restavracija, s poudarkom na domačnosti. Ker sem vseeno pristaš slovenske kuhinje, bi stregla domačo hrano z lokalnimi sestavinami. Prostor pa bi bil definitivno eleganten s pridihom podeželja," je še povedala.



Več v Družabno