Poletje v DOSOR-ju

Medgeneracijske počitniške dejavnosti

Filip Matko, četrtek, 21. julij 2011 ob 22:57
Poletje v DOSOR-ju

Poletje v DOSOR-ju

V postopke pridobitve certifikata »Družini prijazno podjetje« so se vključili tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Prav te dni, med 18. in 22. julijem, potekajo medgeneracijske počitniške dejavnosti kot prvi projektni teden pod naslovom »Poletje«.

Namenjene so otrokom zaposlenih v DOSOR-ju, od predšolskih in osnovnošolskih otrok do srednješolcev. Osemnajst mladih imajo v teh dneh na skrbi tri »Dosorke«: Danijela, Patricija in Petra. Z najmlajšimi, ob sodelovanju srednješolk (starejših sestric počitničarjev), izvajajo številne dejavnosti od 6.30 do 14. ure. Poskrbljeno je za rekreacijo (telovadba, športne igre, sprehodi v naravo), za različna druženja s stanovalci doma (družabne in športne igre, pravljične urice, pečenje palačink, priprava sadnih kup, sprehodi), kot tudi ustvarjanje (risanje na asfaltu, slikanje na kamne, tiskanje na majice, izdelovanje različnih dekorativnih predmetov…).

Prvi projektni teden oziroma varstvo bo zaključeno konec tega tedna, a v načrtu je že drugi teden medgeneracijskih počitniških dejavnosti: v dneh od 22. do 26. avgusta. V DOSOR-ju je namreč od skupno sto zaposlenih kar 40 staršev, ki imajo skupno 54 otrok in tem je »ustvarjalni čas« v počitnicah še kako dobrodošel. Filip Matko Pod vse fotografije se naj napiše: Poletje v DOSOR-ju


Več v Kultura in izobraževanje