Odlični uspehi dijakov SPTŠ

Tehniki računalništva zelo uspešni na tekmovanjih v programiranju in izdelovanju spletnih aplikacij.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. marec 2022 ob 17:35
Dijaki SPTŠ

Dijaki SPTŠ

V mesecu marcu 2022 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

Državno tekmovanje v programiranju, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) je letos potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko, v soboto, 12. marca 2022. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva - programiranje za srednje šole. Dijak 4. letnika Luka Svenšek je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 2. mesto v programiranju (2. skupina) v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje. Vsi rezultati so tukaj.

17. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki SPTŠ udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Tudi to tekmovanje je v soboto, 26. marca 2022, potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Dijak 4. letnika Mark Ivanič je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 3. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij ter prav tako dijak 4. letnika Luka Svenšek je pod mentorstvom Dominika Letnarja osvojil 3. mesto v programiranju v 2. težavnostni skupini in s tem srebrno priznanje. Vsi rezultati so tukaj.

Omeniti velja tudi, da so na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 6 letih dosegali odlične rezultate.

- Mark Ivanič - 3. mesto (2022)
- Timotej Zadravec - 1. mesto (2021)
- Mihael Lebar - 1. mesto (2020)
- Blaž Bernjak - 2. mesto (2019)
- Žan Horvat - 2. mesto (2018)
- Tadej Šinko - 3. mesto (2017)

S tem so na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na njihovi šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere.Več v Kultura in izobraževanje