Hiša eksperimentov iz Ljubljane na obisku na OŠ Mala Nedelja

OŠ Mala Nedelja je obiskala Hiša eksperimentov in izvedla delavnice za učence od 1. do 9. razreda.

Prlekija-on.net, četrtek, 31. marec 2022 ob 15:12
Hiša eksperimentov na OŠ Mala Nedelja

Hiša eksperimentov na OŠ Mala Nedelja

Pred dnevi smo imeli na OŠ Mala Nedelja prav poseben tehniški dan. Obiskala nas je Hiša eksperimentov iz Ljubljane in izvedla delavnice za učence od 1. do 9. razreda.

Po uvodnih navodilih smo se razdelili v 8 skupin in tekom dneva sodelovali v različnih aktivnostih. Učenci so sodelovali na dogodivščinah: Plinologija, kjer so spoznavali pline in kapljevine, ali s plini lahko gasimo požare, kaj se zgodi s plini, ko jih stiskamo, in kaj, ko jih ohladimo?

Težiščelogija, kjer so spoznali, kako poiščemo težišče zemljevida Slovenije, zakaj pademo, če se preveč nagnemo naprej, ali težišče lahko leži tudi izven telesa?

Sodelovali so v delavnici, kjer so iz papirja izdelali kamero obskuro, bumerange in papirni ciklon ter se pomerili, kateri papirni ciklon leti najdlje, kar je bilo za učence še posebej zanimivo.

Učenci so samostojno preizkusili še 60 mobilnih eksperimentov in pri tem spoznavali njihove zakonitosti delovanja in se naučili veliko novega in poučnega.

Na koncu so se učenci preizkusili še v zapisu svojih lastnih navodil za izbrani eksperiment ali pa že obstoječi eksperiment spremenili v novega.

Tehniški dan je za vse nas zelo hitro minil. Želimo si, da bi v naslednji letih obisk Hiše eksperimentov ponovili, saj so bili učenci navdušeni nad aktivnostmi.

Kako zanimivo je bilo, pa se lahko prepričate v spodnji galeriji slik.

OŠ Mala Nedelja



Več v Kultura in izobraževanje