Zapela sta dva zbora iz obeh bregov reke Mure

V cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti sta zapela Komorni zbor Orfej iz Ljutomera in MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote.

Prlekija-on.net, torek, 5. april 2022 ob 13:35
Koncert v cerkvi Svetega Nikolaja

Koncert v cerkvi Svetega Nikolaja

V soboto, 2. aprila, sta v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti zapela dva zbora, iz dveh bregov reke Mure - Komorni zbor Orfej iz Ljutomera pod vodstvom Andraža Hauptmana in MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote pod vodstvom Tomija Bušinoskega. Po dolgem času kulturnega molka so pevke in pevci zapeli v čast pomladi, v čast življenju, ljubezni, dobroti in miru. Zapeli so tudi v podporo vsem tistim, ki se v tem času na najbolj grozovit način soočajo z neznosno morijo vojne in nasilja. Le v sodelovanju je moč, upanje in tolažba.

S pevci so čutili tudi številni obiskovalci, ki so napolnili stolno cerkev Sv. Nikolaja. Vsi, tako pevci kot poslušalci so namreč že pogrešali petje, druženje in nastopanje v živo.

Komorni zbor Orfej se pripravlja na tekmovalni nastop v avstrijskem Spittalu, MePZ Štefan Kovača pa je vse navzoče povabil na pomladni koncert, ki bo v sredo, 13. aprila ob 19. uri v Gledališki dvorani Park v Murski Soboti. Vabljeni tudi Vi!



Več v Kultura in izobraževanje