Naj bom pogumen v svojem poskusu - Regijske igre MATP

V Ljutomeru so pod okriljem Specialne olimpiade v Ljutomeru potekale regijske igre MATP (Motor Activities Training Program).

Prlekija-on.net, petek, 15. april 2022 ob 15:47
Regijske igre MATP

Regijske igre MATP

Po res dolgem premoru so 13. 4. 2022 pod okriljem Specialne olimpiade v Ljutomeru potekale regijske igre MATP (Motor Activities Training Program) - udeležile so se jih ustanove področja mariborsko - pomurske regije; nadvse pogumno in vztrajno je športne izzive tako osvajalo skoraj 100 tekmovalcev. Igre MATP zajemajo 6 sklopov motoričnih izzivov, cilj pa ni zgolj športno udejstvovanje, temveč tudi in predvsem vključevanje vseh, spodbujanje zdravega življenjskega sloga in krepitev močnih področij.

Na slavnostni otvoritvi iger so zbrane tekmovalce pozdravili gostje - županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednica Zveze Sožitje dr. Katja Vadnal, direktorica Zveze Sožitje ga. Mateja De Reya, predsednica Društva Sožitje Ljutomer ga. Marina Gracin in koordinatorica MATP naše regije ga. Tina Grkinič.

Izjemna zahvala gre tudi donatorjem - Občini Ljutomer, Radenski in Društvu Sožitje Ljutomer. Zahvala za profesionalno izvedbo in odličen (in tudi zabaven) potek iger pa gre tudi soustvarjalcem prireditve - g. Branku Hrgi, ki je povezoval prireditev ter Gimnaziji Franca Miklošiča, ki je sodelovala pri tehnični in izvedbeni plati prireditve. Dijaki pod vodstvom mentorja g. Ludvika Rogana so pomagali pri ozvočenju prireditve in pri skrbi za Tinka (ki je bil pričakovano glavna zvezda iger), dijaki pod mentorstvom ge. Nine Pečnik pa so sodelovali kot prostovoljci pri spremstvu skupin tekmovalcev ter v vlogi sodnikov na posameznih športnih postajah. Takšna sodelovanja nas posebej bogatijo, v obeh oz. vseh smereh.

Izjemno so se izkazali tudi učenci naše šole - nekateri v vlogi tekmovalcev, nekateri v vlogi sodnikov in še kot pevski zbor - igre so otvorili z našo šolsko himno »Šola in jaz«, zaključili pa s pesmijo Vlada Kreslina - Vse se da. In da se vse da, smo znova dokazali - skupaj; zaslužene medalje je za »piko na i« in pravi športni navdih ob koncu prireditve na koncu pomagal podeliti g. David Žibrat.

(Ker nekateri udeleženci niso imeli soglasij za fotografiranje, fotografije objavljamo v manjšem obsegu; avtorja fotografij: A. P./OŠCG, R. S./GFML).

Organizacijski odbor OŠCG



Več v Šport