Na svetovni dan Zemlje odprli že 5. Zeleno okno v občini Ljutomer

Po Jeruzalemu, Cezanjevcih, Moravcih v Slovenskih goricah in Globoki zdaj Zeleno okno stoji tudi v naselju Radomerščak.

Prlekija-on.net, sobota, 23. april 2022 ob 08:35
5. Zeleno okno v občini Ljutomer

5. Zeleno okno v občini Ljutomer

Občinska turistična zveza (OTZ) Ljutomer je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Turističnim društvom (TD) Železne Dveri - Radomerje na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, odprla že 5. Zeleno okno v občini Ljutomer.

Po Jeruzalemu, Cezanjevcih, Moravcih v Slovenskih goricah in Globoki zdaj Zeleno okno stoji tudi v naselju Radomerščak. Namen Zelenega okna je na nevsiljiv način turiste in domačine opozarjati na lepote naših krajev ter na razglednih točkah obiskovalcu ponuditi pogled tako na našo lepo pokrajino, kot tudi na sosednje države.

Na slovesnem odprtju so zbrane nagovorili predsednica OTZ Helena Vaupotič, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič in predsednik Krajevne skupnosti Železne Dveri Marjan Munda. Izpostavili so razvoj turizma kot pomembno panogo v Prlekiji, veseli pa jih, da se turizem promovira tudi skozi projekte, kot je Zeleno okno.

Odprtje Zelenega okna sovpada s svetovnim dnevom Zemlje, ki se vsako leto obeleži 22. aprila. Letos obeležitev poteka pod sloganom Vlagajmo v naš planet, katerega namen je opozoriti družbo na dejstvo, da je planet, na katerem živimo, minljiv in ranljiv, zato ga je potrebno ohranjati.



Več v Kultura in izobraževanje