V vrtcu Mala Nedelja slavnostno zaključili program Zobni alarm

Na zaključku so otroci in vzgojiteljice obeh starejših skupin pripravili bogat program, kjer so se pokazali v deklamaciji, petju in plesu.

Prlekija-on.net, sobota, 23. april 2022 ob 09:21
Program Zobni alarm v vrtcu Mala Nedelja

Program Zobni alarm v vrtcu Mala Nedelja

V četrtek, 21. 4. 2022, smo v vrtcu Mala Nedelja priredili zaključek programa ZOBNI ALARM, v katerega se naš vrtec vključuje že vrsto let. Zobni alarm, ki ga pripravijo strokovni delavci Zdravstvenega doma Ljutomer v sodelovanju s Curaproxom je sestavljen iz štirih delavnic. Vsaka delavnica je trajala eno šolsko uro in zajemala, teoretični in praktični del. Otroci so se seznanili z ustreznimi pripomočki za ustno higieno in s pomočjo zobozdravstvenih asistentk Mihaele in Janje vadili pravilno ščetkanje zob. Vsakokrat sta nam na zelo zanimiv način približali pomen ustne higiene in nas naučili, kako nastanejo zobne obloge in kakšne bolezni povzročajo. Prav tako smo se naučili, kako se tem boleznim lahko izognemo. Otroci so bili zelo motivirani, se vključevali v pogovor in praktični del programa ter tako dokazovali, da jim ščetkanje ne predstavlja težav. Otroci se zelo radi nasmejijo eden drugemu ter pokažejo svoje lepe bele zobke vsem naokrog.

Na zaključku programa ZOBNI ALARM so otroci in vzgojiteljice obeh starejših skupin pripravili bogat program, kjer so se pokazali v deklamaciji, petju in plesu. Svojim gostom, zobozdravnici Katji Karba, dipl.med.sestri Mihaeli in Janji, predstavnici Curaproxa Andreji, ravnateljici Bredi Žunič in vodji vrtca Kseniji Kolar Švarc, so resnično dokazali, kako so uživali v delavnicah programa Zobni alarm.

Največje veselje pa sta jim namenila LILI IN LUKA, ki sta jih obiskala prav v ta namen, da jih pohvalita in jim razdelita nagrade za njihovo sodelovanje.

Otroci so ta dan neizmerno uživali in obljubili, da bodo pridno risali sončke na njihovih zobkih ter skrbeli za redno ščetkanje zob.

Zapisala: Silvija Filipič
Foto: Bojan Ošlaj in Ksenija Kolar Švarc



Več v Najmlajši