17. Prvomajskega pohoda na Gomilo se je udeležilo preko 250 pohodnikov

PGD Trnovci je po dveh letih premora spet pripravilo tradicionalni pohod na Gomilo, ki se ga je udeležilo več kot 250 ljudi.

Ivan Trunk, ponedeljek, 2. maj 2022 ob 16:24
17. Prvomajski pohod na Gomilo

17. Prvomajski pohod na Gomilo

Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci je v nedeljo, 1. maja, po dveh letih premora zaradi epidemije, spet organiziralo tradicionalni, zdaj že 17. Prvomajski pohod na Gomilo ali v Senčak. Pohodniki so se tega pohoda zelo razveselili, saj se ga je udeležilo več kot 250 ljudi.

Pohodniki so se zbrali pred 10. uro pred gasilskim domom v Trnovcih, tam sta jih pozdravila in nagovorila Matej Belšak predsednik PGD Trnovci in Mirko Cvetko župan občine Sveti Tomaž, potem pa so se podali na pot. Pot jih je vodila po Trnovski dolini v Rucmance, tam pa so se povzpeli na vrh "Britkošak", to je vrh del vasi Rucmanci in tam so imeli prvi postanek.

Ustavili so se na domačiji Reihss, kjer so jim domačini in krajani vrha Britkošak pripravili pogostitev z jedačo, pijačo in kavo. Od tam so se podali v Rucmansko dolino, od tam pa jih je pot vodila do razglednega stolpa na Gomili, kjer so imeli drugi postanek. Na Gomili so jim gasilci PGD Trnovci pripravili malico in pijačo, za dobro voljo pa so priskrbeli muzikantje.

Po krajšem oddihu so se pohodniki začeli vračati nazaj v Trnovce po drugi poti in sicer so šli po Senčaku v Mezgovsko dolino, kjer so imeli še tretji postanek na domačiji Sirc. Tam so jih spet pogostili s pijačo, kavo in obloženimi kruhki, od tam pa so se podali nazaj do gasilskega doma.

Gasilci PGD Trnovci so nato pripravili za pohodnike še zabavo s plesom, kjer jim je igral domač ansambel AS.

Gasilci PGD Trnovci vas v soboto, 4. junija, vabijo na praznovanje njihove 70. letnice društva, dneva gasilca Gasilske zveze Sveti Tomaž in velike vrtne veselice z ansamblom Murni, ki bo pred gasilskim domom Trnovci.



Več v Družabno