To so najnovejši trendi za moderne kuhinje

Tradicionalne kuhinje v resnici nikoli niso šle iz mode. Naveličani minimalističnih modernih kuhinj hrepenimo po malce domačnosti in topline, kar lahko dosežemo že z majhnimi spremembami, kot je kombiniranje s tradicionalni elementi.

Oglasno sporočilo, četrtek, 5. maj 2022 ob 10:14
Moderna kuhinja

Moderna kuhinja

Moderna ali tradicionalna kuhinja? Moderna jedilnica ali podaljšan otok in kuhinjski stoli? Vgradni hladilnik ali samostoječi? To so le nekatere dileme, s katerimi se srečujemo, ko se lotevamo prenove ali nakupa nove kuhinje. V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj najbolj aktualnih trendov pri opremljanju, vse kar potrebujete za vašo moderno kuhinjo, pa najdete na Dom24.si.

Mešanje modernega in tradicionalnega

Tradicionalne kuhinje v resnici nikoli niso šle iz mode. Naveličani minimalističnih modernih kuhinj hrepenimo po malce domačnosti in topline, kar lahko dosežemo že z majhnimi spremembami, kot je kombiniranje s tradicionalni elementi. Največkrat so to rustikalni dodatki, na primer samostoječi plinski štedilnik, obešena posoda nad kuhališčem, rustikalni barski stoli ali stoli za kuhinjo, lahko pa namesto moderne jedilnice izberete nekoliko bolj tradicionalno.

Kuhinja

Ne bojte se pokazati gospodinjskih aparatov

Če smo do zdaj v kuhinjah gospodinjske aparate skrivali v največji možni meri, jih lahko zdaj s ponosom pokažete. Nikar se ne sprijaznite z manjšim hladilnikom samo zato, da bo lahko skrit v elementu. Izberite velik samostoječi hladilnik, ki je lahko čudovita popestritev moderne kuhinje, izberite samostoječi štedilnik s pečico ali napo, ki je lahko sama po sebi dodatek v kuhinji.

Bogata osvetlitev

V kuhinji preživimo veliko časa ob različnih delih dneva, zato je dobra osvetlitev bistvena. Nikar se ne bojte svetlobe, v kuhinji pogosto velja pravilo "več je bolje". Poskrbite za osvetlitev nad kuhalno površino, pa osvetlitev nad kuhinjskim otokom, ne pozabite niti na osvetlitev moderne jedilnice. Trenutno so zelo popularne viseče luči, ki se razvejajo v različne smeri, lahko pa se odločite na primer za eno luč, ki bo ključni kos vaše moderne kuhinje.

Jedilna miza

Odprte police

Ta trend je popularen že nekaj časa, vendar je malo ljudi, ki si ga upa uresničiti v svoji kuhinji. Že res, da je največji zadržek pri odprtih policah prah in slabši izkoristek prostora, vendar lahko že ena majhna polica naredi ključno spremembo in razbije monotonost moderne kuhinje. Poleg tega pa tudi optično poveča prostor, tako da če so vam všeč odprte police, je zdaj pravi čas zanje. V kolikor vas skrbi nabiranje prahu, pa nanje postavite priročnejše stvari, ki jih boste redno jemali iz njih in tako skrbeli za čistočo, npr. sveža zelišča ali začimbe.

Naravni elementi in toni

Bela barva in les sta osnova skoraj vsake kuhinje, ki pa jih lahko nadgradite z dodatnimi naravnimi elementi. Eden izmed najbolj pogostih je les, ki ga vpeljete v obliki lesene jedilne mize, kot viseče luči iz ratana ali le kot moderni stoli za jedilnico. Poleg lesa vedno bolj priljubljena postajata tudi kamen in marmor, ki se največkrat uporabljata za delovno površino in ozadje kuhinje.

Jedilna miza

Igra materialov in barv

Čeprav barvne kuhinje trenutno niso in, moderna kuhinja pa predstavlja minimalizem z umirjeno barvno lestvico v naravnih tonih, to še ne pomeni, da vanjo ne morete vnesti nekaj barvitosti. Odlična priložnost za to je ozadje kuhinje, kjer lahko s pisanimi orientalskimi ploščicami ali barvnim ozadjem dodate nekaj igrivosti. To lahko kombinirate z barvnimi stoli za kuhinjo ali kar celotno jedilnico.

Jedilna miza



Več v Gospodarstvo