Zaključil se je festival Student Cuts

Lina Horvat, dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, je prejela nagrado za najboljši eksperimentalni film.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. maj 2022 ob 11:16
Filmski festival Student Cuts

Filmski festival Student Cuts

V petek, 13. maja, se je v Ljutomeru drugi in s tem tudi zadnji dan filmskega festivala Student Cuts pričel z raziskovanjem začetkov filma, kjer so udeleženci stopali po poteh, po katerih je hodil tudi Karol Grossmann, avtor prvega znanega slovenskega filmskega zapisa in si ogledovali mesto, kjer je Grossmann svoje filme tudi posnel. Po uri raziskovanja jih je čakalo predavanje slovenskega režiserja Damjana Kozoleta, ki je z njimi delil postopek nastajanja svojega najnovejšega filma in udeležence kasneje pozval k zanimivi debati o svetu sedme umetnosti, kjer je predstavil svoje filmarske začetke in uspehe, ki so jim sledili.

Udeleženci festivala so si kasneje ogledali filme iz tekmovalnega programa, ki so se potegovali za nagrade v kategorijah najboljšega eksperimentalnega, dokumentarnega, animiranega in igranega filma ter jim, če so jih seveda navdušili, podelili dobro oceno, ki je prispevala lovoriki za najboljši film po izboru občinstva.

Filmski festival Student Cuts

V Ljutomeru poteka filmski festival Student Cuts


Ob 17.00 se je začela težko pričakovana zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad najboljšim filmom. Nagrade so prejeli:

Ptica selivka (Mourane Matar) za najboljši film po izboru občinstva,
LIKI #2 S.E.A.P. (Maj Deu Marinšek, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana) za najboljši dijaški film po izboru občinstva,
Ach so (Polina Piddubna) za najboljši animirani film,
Gospodar konj (Aziza Khalbekova) za najboljši dokumentarni film,
Zakaj (Lina Horvat, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer) za najboljši eksperimentalni film,
Blazina (Isabel Mazzolini) za najboljši igrani film in
Velike ribe v malem morju (Ela Mimi Pirnar, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana) za najboljši dijaški film.

Lina Horvat, dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, je prejela nagrado za najboljši eksperimentalni film. Na festivalu so sodelovali tudi drugi dijaki ljutomerske gimnazije: Beg (Eva Tergušek), Fast Fashion (Eva Reponj in Ana Pelcar), X in Y (Vanesa Jerebic), En Passant (Benjamin Kerčmar) in Mir (Lina Horvat z dijaki 4. u).



Več v Kultura in izobraževanje