Golaž je kuhalo dvanajst ekip

Prvo nagrado v vrednosti kar 500 evrov so odnesle Kmetice MO Ptuj, ki so dokazale, da so dolgoletne izkušnje pri kuhanju še kako pomembne.

Ivan Trunk, torek, 17. maj 2022 ob 19:22
Golažijada na Ptuju

Golažijada na Ptuju

V soboto, 14. maja, se je na zelenici pred največjim nakupovalnim središčem Qcenter Ptuj odvijalo pravo kulinarično tekmovanje v kuhanju golaža - Golažijada 2022. Glavni sponzor dogodka je bil Tuš supermarket, saj so za ta dogodek velikodušno priskrbeli kvalitetno slovensko goveje meso, čebulo, olje, vsa zelišča, mineralno vodo za vse ekipe. Na golažijadi je sodelovalo 12 ekip in sicer: Hrčki iz Ptuja, Kapljica iz Vurberka in Kicarja, Haložani iz Cirkulan pri Ptuju, Društvo kmetic mestne občine Ptuj, Tajkun Caffe iz Qcentra na Ptuju, Šminkerji iz Ptuja, Dino in prijatelji iz Ptuja, Koranti iz Zabovcev, Gostilna na Gmajni iz Razkrižja, Prleški biseri iz PGD Ormož, Spirala iz Bukovcev in Društvo Korant iz Podvincev.

Kuhanje dišečih in okusnih golažev se je pričelo ob 11. uri, ob 16. uri je sledila pokušnja in ocenjevanje strokovne komisije, ki so jo sestavljali Zlatko Kekec (Srednja šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo), Denis Čas Podlesnik (Timeforsteak) in Matevž Božič (ptujska čokoladnica XOCOC). Vse ekipe, ki so sodelovale v kuhanju golaža so izjavile, da jim je glavno sodelovati, si želijo druženja, se želijo zabavati in ljudem ponuditi nekaj dobrega, tokrat so jim ponudili dober golaž.

Prvo nagrado v vrednosti kar 500 evrov so odnesle Kmetice MO Ptuj, ki so dokazale, da so dolgoletne izkušnje pri kuhanju še kako pomembne. Golaž, pripravljen po njihovi zmagovalni recepturi boste lahko jedli številni Ptujčani ter drugi, saj ga bodo kar leto dni pripravljali v Okrepčevalnici Na žlico pred Qcentrom Ptuj.

Tekmovanje v kuhanju najboljših golažev je potekalo ob celodnevni glasbeni animaciji, Glamur bar pa je vsaki tekmovalni ekipi podaril še liter vina. Ob golažih so obiskovalcem zagotovo teknili tudi najboljši burgerji Time for steak. Ob 18. uri je sledila še glasbena poslastica - nastop Mini godbe Pepi Krulet, s katerimi so se gostje zabavali pozno v noč.

Naslednji dogodek, ki ga za obiskovalce pripravlja nakupovalno središče Qcenter Ptuj, lahko obiščete v soboto, 21. maja, ko bo potekal največji slovenski nosečniško-otroški sejem Dan Q: OH BABY!

V soboto, 18. junija, pa se lahko razvajate s pokušino najboljših vin iz vseh regij Slovenije, saj bo pred nakupovalnim središčem Qcenter potekalo vseslovensko tekmovanje Dan Q: poVINOletje '22, na katerem se bodo predstavili vsi vinarji iz Slovenije, obiskovalci pa boste zraven strokovne komisije lahko glasovali za najboljše vino poletja 2022.



Več v Družabno