7 najboljših kratkoročnih naložb, ki jih je treba upoštevati

Oglasno sporočilo, sreda, 18. maj 2022 ob 12:26
Naložba

Naložba

Vlaganje je nedvomno eden najboljših načinov za ustvarjanje bogastva. Svoj težko prisluženi denar lahko shranite kratkoročno ali dolgoročno glede na vaše naložbene cilje. Običajno veliko ljudi vlaga dolgoročno, da bi se izognili hrupu nestanovitnih trgov in povečali svoje potencialne donose.

Čeprav so dolgoročne naložbe odlične, želite imeti tudi nekaj, kar lahko izkoristite, ko potrebujete hiter denar. Tu pridejo na vrsto kratkoročne naložbe. Tukaj je kratek pregled kratkoročnih naložb in nekaj dobrih možnosti, ki jih boste morda želeli dodati svojemu portfelju.

Kaj je kratkoročna naložba?

Kratkoročne naložbe se nanašajo na sredstva, ki jih lahko enostavno ali hitro pretvorite v gotovino, običajno v manj kot petih letih, pri čemer se mnoga od njih prodajo v enem letu. Če imate projekt, ki ga nameravate čez kakšno leto spremeniti v gotovino, že imate kratkoročno naložbo.

Pomembno je vedeti, da ima vsak vlagatelj svoje naložbene cilje in toleranco do tveganj. Kar deluje za drugega vlagatelja, morda ne bo delovalo za vas.

7 najboljših kratkoročnih naložb, ki jih je treba upoštevati

Tukaj je sedem najboljših kratkoročnih naložb, ki jih je treba upoštevati za leto 2022. Izberete lahko tisto, kar ustreza vašim naložbenim potrebam.

1. Varčevalni računi z visokim donosom

Namesto da imate denar na tekočem računu, lahko investirate v varčevalni račun z visokim donosom. Običajno banke in kreditne zadruge ponujajo varčevalne račune z visokim donosom. Za razliko od tradicionalnega varčevalnega računa ta vrsta računa ponuja obrestne mere, ki so v povprečju precej višje od nacionalne povprečne obrestne mere varčevalnega računa.

2. Kratkoročni skladi podjetniških obveznic

Večje korporacije izdajajo podjetniške obveznice, da zbirajo naložbeni denar in v zameno plačajo obresti na glavnico. Podjetniške obveznice plačujejo obresti v določenih intervalih, pogosto četrtletno ali dvoletno.

3. Računi denarnega trga

Račun denarnega trga je neke vrste varčevalni račun s funkcijo preverjanja. Kot kateri koli drug varčevalni račun ima največje število dvigov, običajno šest na mesec. Najboljša lastnost računov denarnega trga je, da plačujejo več obresti kot običajni varčevalni računi.

Ko razmišljate o tej možnosti, poiščite račun, zavarovan pri FDIC, da se zaščitite pred izgubo denarja.

4. Depozitna potrdila

Če iščete kratkoročno naložbo, ki vam omogoča, da zaslužite visoke obresti, je potrdilo o depozitu lahko odlična izbira. S CD-ji lahko kratkoročno obdržite naložbo, ki zapade v samo nekaj dneh, mesecih ali enem letu. Vendar pa lahko svojo naložbo podaljšate na 10 let ali več, če želite, na primer z ustvarjanjem CD lestve ali odprtjem računa z daljšimi dolžinami, če so na voljo.

5. Možnosti

Opcija je pogodba, ki vlagatelju omogoča (vendar ne zahteva) nakup ali prodajo osnovnega instrumenta, kot je vrednostni papir, ETF ali celo indeks, po vnaprej določeni ceni v določenem časovnem obdobju. Nakup in prodaja opcij se izvajata na trgu opcij, kjer se trguje s pogodbami na podlagi vrednostnih papirjev. Nakup opcije, ki vam omogoča kasnejši nakup delnic, se imenuje "klicna opcija", medtem ko se nakup opcije, ki vam omogoča kasnejšo prodajo delnic, imenuje "prodajna opcija".

Poleg tradicionalnih možnosti obstajajo tudi napredne naložbene metode, kot so binarne opcije za tiste, ki iščejo krajši čas izteka. Binarne opcije so preprost način trgovanja z nihanji cen na številnih finančnih trgih. Binarne opcije imajo drugačne dobičke, stroške, tveganja, strukturo likvidnosti in naložbene procese kot tradicionalne (vanilije) opcije.

Preden izvedete visoko tvegano naložbo, kot so binarne opcije, se prepričajte, da veste dovolj o tem. Na tej strani lahko najdete podrobne informacije o trgovanju z binarnimi opcijami.

6. Računi upravljanja z gotovino

Račun za upravljanje gotovine vam omogoča kratkoročne naložbe z vašim denarjem z vlaganjem, pisanjem čekov in prenosom denarja. Spletni borzni posredniki in robo-svetovalci ponujajo račune za upravljanje gotovine. Če iščete prilagodljivost pri svojih kratkoročnih naložbah, je to morda idealna možnost za vas.

7. Spletni varčevalni račun

Če iščete visoko likvidno kratkoročno naložbeno možnost, je spletni varčevalni račun prava pot. Ta vrsta računa ima pogosto višje obrestne mere kot tradicionalni varčevalni računi. Poleg tega ni kazni za umik, le omejitev števila mesečnih transakcij.



Več v Gospodarstvo