V Sloveniji in v tem delu Evrope bo prvič potekal Mednarodni zmajski festival

Mednarodni zmajski festival je večdnevna prireditev, ki se je bo udeležilo prek 80 zmajarjev iz 22 držav Evrope, iz Brazilije in Indije.

Prlekija-on.net, sobota, 21. maj 2022 ob 10:52
Zmaji na nebu

Zmaji na nebu

Od četrtka, 26. maja do sobote, 28. maja bo na letališču Aerokluba Murska Sobota potekal Mednarodni zmajski festival IKF Slovenia 2022 - Murska Sobota. To bo prvi festival te vrste v Sloveniji, eden večjih v Evropi in pomemben tudi v svetovnem merilu.

Mednarodni zmajski festival je večdnevna prireditev, ki se je bo udeležilo prek 80 zmajarjev iz 22 držav Evrope, iz Brazilije in Indije. Poleg zračnega spektakla zmajev bodo potekale še številne spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke in odrasle, boj z zmaji, zmajski balet in nočno letenje zmajev z lučkami; svetovni mojstri akrobatskih in športnih zmajev na dveh in štirih vrvicah bodo predstavili svoje spretnosti, več desetmetrske leteče pošasti pa vam bodo jemale dih. Zračni spektakel bo trajal vse dni festivala od 10:00 do 19:00.

Častni pokrovitelj Mednarodnega zmajskega festivala IKF Slovenia 2022 - Murska Sobota je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Glavni organizator festivala je Zmajsko društvo KAP Jasa, nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture in je edino društvo v Sloveniji, ki se ukvarja z izdelovanjem in spuščanjem zmajev, zmajsko fotografijo, zmajsko znanostjo, izvedbo zmajskih delavnic in organizacijo zmajskih festivalov.

Pri organizaciji festivala sodelujejo Veleposlaništvo Indije v Sloveniji in njena ekscelenca veleposlanica Namrata S. Kumar, Mestna občina Murska Sobota in župan Aleksander Jevšek, ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Partnerji in podporniki festivala so Sava hoteli, Zavarovalnica GRAWE, Pivovarna Laško Union, Radenska Adriatic, Yootree Creative, Gozdarstvo Grča, Božnar in partner - Vizije tiska, Rotary klub Ljubljana 25, Paviljon EXPANO in Aeroklub Murska Sobota.

Vse o festivalu, podroben program in predstavitev mojstrov zmajarjev pa najdete na spletni strani festivala.

Zmajsko društvo KAP Jasa so se v petek udeležili tudi kulinaričnega festivala Sočna vilica na katerem so z enim izmed manjših zmajev popestrili dogodek.

Objavil/a International Kite Festival Slovenia dne Petek, 20. maj 2022


Več v Zanimivosti