Uradno predali svojemu namenu prenovljeno in energetsko sanirano stavbo GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Skupna vlaganja v ureditev objekta Glasbene šole Slavka Osterca v Ljutomer so v letih 2019 in 2020 znašala okrog 1,8 milijona evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 25. maj 2022 ob 09:30
Otvoritev prenovljene in energetsko sanirane GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Otvoritev prenovljene in energetsko sanirane GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V sklopu prve faze sanacije objektov v lasti Občine Ljutomer je bil prenovljen in energetsko saniran tudi objekt Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. V sklopu energetske sanacije se je vzpostavilo energetsko upravljanje objekta, vgradila se je merilna oprema s pripadajočo krmilno-komunikacijsko tehnologijo, za spremljanje obratovanja in rabe energije objekta, na dvoriščni strani objekta je bila izdelana hidroizolacija in toplotna izolacija ter urejena fasada, demontirano je bilo staro stavbno pohištvo ter dobavljeno in montirano novo leseno stavbno pohištvo z ustrezno izolativnostjo, urejena je bila izolacija stropa nad neogrevano kletjo, izvedlo se je prenovo razsvetljave z zamenjavo obstoječih svetilk z novimi LED svetilkami in zamenjavo vsa električna inštalacija, izvedena je bila toplotna črpalka zrak/voda z vso pripadajočo hidravlično in varnostno opremo ter navezavo do kotlovnice za ogrevanje, vgrajen kondenzacijski kotel za zagotavljanje vršne toplote oziroma ob nedelovanju toplotne črpalke, nameščeni pa so bili tudi razvodi cevi v toplotno izolacijo na strop kleti ter termostatske glave in ventili.

Sočasno z energetsko sanacijo se je izvajala v letu 2019 in 2020 še rekonstrukcija objekta. Zaradi dotrajanosti je bilo potrebno na novo postaviti in ojačati nosilno konstrukcijo objekta. Izdelani so bili novi temelji, vertikalni stebri in nove armiranobetonske plošče. Predelana in obnovljena je bila tudi lesena konstrukcija dela ostrešja in urejeno je bilo novo požarno stopnišče iz dvorane. Dela je izvajalo Komunalno podjetje Ormož d.o.o. Skupna vlaganja v ureditev objekta Glasbene šole Slavka Osterca v Ljutomer so v letih 2019 in 2020 znašala okrog 1,8 milijona evrov.

»Zelo smo ponosni na pridobljene prostore, v katerih se vsi učenci in zaposleni, kakor tudi ostali obiskovalci, počutijo odlično. Iskrena hvala investitorju občini Ljutomer za pripravo celotnega projekta, pridobitev nepovratnih sredstev za investicijo in podpis koncesijske pogodbe za energetsko sanacijo zgradbe,« je na otvoritveni slovesnosti, ki je bila v petek, 20. maja 2022, dejal ravnatelj šole Stanislav Lašič. »Gre za izjemno zahteven infrastrukturni projekt v mestu Ljutomer, saj smo prenavljali precej staro zgradbo, ki se po domače 'ni dala' in je bilo potrebno veliko angažmaja, da danes lahko žari v tako lepi luči,« je v svojem nagovoru izpostavil ljutomerski podžupan Niko Miholič.

Na otvoritvi so obiskovalci lahko prisluhnili godalnemu orkestru, nagovorili sta jih tudi poslanka DZ Sara Žibrat in predstavnica staršev Karolina Štefanec, prenovljen objekt pa je blagoslovil ljutomerski župnik Goran Merica.



Več v Gospodarstvo