Na severovzhodu zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi

Za severovzhodno Slovenijo je za sredo popoldan izdan oranžni alarm, saj so možna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.

Prlekija-on.net, sreda, 25. maj 2022 ob 12:49
Možna so močnejša neurja

Možna so močnejša neurja

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), bo danes dopoldne na severu spremenljivo oblačno, drugod dokaj sončno. Popoldne bo povsod več oblačnosti, nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na jugovzhodu do 30 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj za popoldne, zvečer in v noči na četrtek napovedujejo, da so v severovzhodni Sloveniji zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.

V četrtek bo na Primorskem ob šibki burji deloma sončno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, predvsem na Gorenjskem bo ponekod rahlo deževalo. Čez dan se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

V petek bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Predvsem v hribovitem svetu bo popoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. V soboto kaže na dež in ohladitev.

Oranžni alarm
Za severovzhod je izdan oranžni alarm, vir: Arso

Maj je mesec, ko beležimo največji skok v pogostosti neviht. Letošnje leto ni izjema. V preteklih...

Objavil/a ARSO vreme dne Sreda, 25. maj 2022


Več v Narava