Ponovno nas je zajelo močnejše neurje s točo, gasilci imeli polne roke dela

Največ preglavic je vreme delalo od avstrijske meje pri Šentilju, preko Maribora in na ormoškem območju.

Prlekija-on.net, sobota, 28. maj 2022 ob 09:10
Objavil/a PGD Gorišnica dne Petek, 27. maj 2022

V petek popoldan je severovzhod Slovenije ponovno zajelo močnejše neurje, ponekod je padala tudi toča. Največ preglavic je vreme delalo od avstrijske meje pri Šentilju, preko Maribora in na ormoškem območju. Ponekod je padala tudi toča, ki je tokrat sicer na srečo bila manjša, kot v sredo. Poročajo o toči velikosti koruze do lešnika.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so ob 22.34 v naselju Gorišnica, občina Gorišnica, gasilci PGD Gorišnica iz kleti dveh večstanovanjskih objektov prečrpali okoli 10 m3 meteorne vode. Ob 22.39 je bilo iz podjetja Elektro Maribor javljeno, da je prišlo do izpada električne energije na vodu Velika Nedelje in sicer 1.935 odjemalcem. Napaka je bila odpravljena ob 00.54.

INTERVENCIJE 27. 05. 2022 27.05.2022 22:38 Gorišnica Poplave meteorne vode PGD Gorišnica izčrpa 10.000l meteorne vode...

Objavil/a PGD Gorišnica dne Petek, 27. maj 2022

Ob 22.48 so v naselju Formin, občina Gorišnica, gasilci PGD Formin iz dveh stanovanjskih objektov prečrpali 8 kubičnih metrov meteorne vode. Ob 22.54 je v naselju Šardinje, občina Ormož, meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Gasilci PGD Velika Nedelja so izčrpali štiri kubične metre meteorne vode ter med vračanjem podprli nagnjeni električni drog. Elektro je bil obveščen.

Ob 23.22 je v naselju Bresnica, občina Ormož, meteorna voda zalila objekt iz katerega so gasilci PGD Bresnica izčrpali 2 kubična metra vode in očistili 4 prepuste na cestišču.

Na obvoznici Ormož počasi

Objavil/a Gajser Barbara dne Petek, 27. maj 2022

Ob 22.55 so v naselju Hardek, občina Ormož, gasilci PGD Hardek posredovali na več lokacijah. Iz dveh objektov so prečrpali okoli 5 kubičnih metrov meteorne vode ter iz cestišč odstranili 3 podrta drevesa. Gasilci PGD Ormož so še Izčrpali meteorno vodo iz šestih stanovanjskih objektov, prekrili dve odkriti strehi na stanovanjskih objektih z nadomestno kritino ter s cestišča odstranili podrto drevo. Gasilci PGD Podgorci so očistili odtočne jaške, iz objekta prečrpali 2 m3 vode ter odstranili podrto drevo iz cestišča.

Ob 23.13 so gasilci PGD Loperšice s ceste odstranili podrto drevo ter iz gasilskega doma v Loperšicah prečrpali meteorno vodo ter odstranili naplavljen mulj iz objekta.

Včeraj nam je neurje v Ormožu prineslo veliko dela. V relativno kratkem času smo posredovali na 13 različnih lokacijah...

Objavil/a Prostovoljno Gasilsko Društvo Ormož dne Petek, 27. maj 2022

Ob 23.00 je zaradi močnega dežja meteorna voda v Terbegovcih, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zalivala dvorišče. Posredovali so gasilci PGD Stara Gora, ki so zaradi premajhnega prepusta v obcestnem jarku, morali prečrpavali vodo iz dvorišča, katerega so nato še počistili.

Gasilci PGD Kungota, so posredovali v Slatinskem dolu, kjer so iz cestišča odstranili podrto drevo. Gasilci so razžagali in odstranili drevo iz ceste ter izčprali vodo iz objekta

Ob 21.15 so v naselju Kozjak nad Pesnico, občina Kungota, gasilci PGD Zgornja Kungota razžagali in iz ceste odstranili dve drevesi. Ob 21.20 je v naselju Jareninski Dol, občina Pesnica, poplavilo cesto. O dogodku so bile obveščene pristojne občinske službe.

Ob 21.47 je v ulici Gačnik, občina Pesnica, voda zalila objekt in poškodovala dovozno pot. Voda je odtekla pred prihodom gasilcev PGD Pesnica, zato posredovanje ni bilo potrebno. O poškodbi dovozne poti so bili obveščene pristojne osebe občine. Gasilci PGD Sveti Jurij so posredovali v naselju Partinje, kjer so izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše.

Ob 23.19 je v ulici Jelenče, občina Pesnica, na cesto padel drog električne napeljave. Gasilci PGD Pesnica so cesto zavarovali do prihoda dežurne ekipe delavcev podjetja Elektro Maribor.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo danes oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 22 °C.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo še deževalo. Popoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. V torek se bo delno razjasnilo, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Topleje bo.

Vedno bolj in vedno bližje Trenutno je močnejša nevihta med Ptujem in Ljutomerom

Objavil/a Prlekija-on.net dne Petek, 27. maj 2022


Več v Narava