Uspešni tudi Enološki dnevi 2 v Prlekiji

Kulturno in izobraževalno društvo KELIH iz Ključarovcev je prvič organiziralo Enološke dneve 2

Tjaša Kos, četrtek, 4. avgust 2011 ob 12:12
Degustacije

Degustacije

Po uspešno izvedenih petih poletnih šolah Enološki dnevi v Prlekiji in Slovenskih Konjicah je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH iz Ključarovcev prvič organiziralo Enološke dneve 2.

Medtem ko so se udeleženci na prvi stopnji poletne šole pridobili splošna in poglobljena znanja s področja vinogradništva in vinarstva (poznavanje sort, osnove degustiranja vina, iskanje dvojic – regionalno-tipična hrana in dopolnjujoče vino), so minuli konec tedna v Prlekiji že pridobljena znanja nadgrajevali. Podrobneje so spoznavali kulinariko in vina iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije. Pri izvedbi praktičnega dela poznavanja regionalno-tipične hrane je bila v veliko pomoč tudi Turistična kmetija Stari hrast, kjer so bili udeleženci nastanjeni.

Prleška gibanica, belokranjska pogača, prekmurski dödöli in vipavska frtalja je le nekaj kulinaričnih posebnosti Slovenije, ki so zadišale s krožnikov. Letos so vsebine zopet prepletali z vinoverzologijo. Udeleženci so namreč napisali akrostihe na temo problem alkohol. Del programa je bila tudi celodnevna strokovna ekskurzija, kjer so mladi nadebudneži pobliže spoznavali prleško krajino in izjemna vina, na kosilu v Hotelu Jeruzalem pokušali vina iz tekmovalnega vinskega dela Grossmanna 2011 in se udeležili zaključne prireditve omenjenega festivala, ki je potekal istočasno.

Z izvajanjem projekta Enološki dnevi organizatorji mlade opozarjajo na posledice čezmernega pitja alkoholnih pijač, predvsem pa je program usmerjen k ozaveščanju mladih o kulturnem pitju vina.

Več informacij lahko dobite na e-naslovu drustvo.kelih@gmail.com ali gsm: 041 357 520


Več v Kultura in izobraževanje