Pevsko obarvan konec tedna

Minuli konec tedna je bil za pevke in pevce MePZ Štefana Kovača pevsko obarvan.

Prlekija-on.net, nedelja, 29. maj 2022 ob 16:49
MePZ Štefana Kovača

MePZ Štefana Kovača

Minuli konec tedna je bil za pevke in pevce MePZ Štefana Kovača pevsko obarvan. V soboto, 21. 5. 2022, je zbor sodeloval na reviji odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin v Gledališču Park v Murski Soboti.

V nedeljo, 22. 5. 2022, je ob 20. uri v cerkvi Sv. Nikolaja potekal sakralni del pomladnega koncerta, kjer so bili gostje večera pevke in pevci Gimnazije Murska Sobota. Oba zbora vodi mag. Tomi Bušinoski, ki je tudi najbolj zaslužen za to, da dijaki Gimnazije Murska Sobota pojejo in redno ter odgovorno vadijo v šolskem pevskem zboru. Mladih pevcev in pevk smo vsi veseli, saj poleg sprostitve in ustvarjalnosti, petje v zboru spodbuja tudi razvoj intelektualnih sposobnosti, komunikacijo, dobro počutje, sodelovanje...

Oba zbora sta se predstavila s sakralnim in posvetnim programom, kamor so vključili tudi skupno zapeto črnsko duhovno skladbo Keep your lamps. Številni obiskovalci so z navdušenjem spremljali koncert ter z gromkimi aplavzi nagrajevali pevke in pevce. Upamo in želimo si, da bi petje postalo ne samo veselje, ampak tudi potreba, ki bi izpopolnjevala tako pevce kot poslušalce.

Za zborovske pevce se s sakralnim koncertom običajno zaključi letna pevska sezona, a ker je koronski čas vse prikrajšal za pevske užitke in skupna srečanja, bo MePZ s svojim zborovodjem nadaljeval z vajami.

Že v ponedeljek, 23. 5. 2022 so se pevke in pevci pridružili gimnazijcem pri obeležitvi slovenskega praznika ljubezni. Na Trgu kulture v Murski Soboti so skupaj z dijaki gimnazije in njihovimi profesorji zapeli pesem Dan ljubezni. Želja vseh sodelujočih je bila, da bi med vsemi narodi sveta prevladala ljubezen, razumevanje in spoštovanje.

Kovače čaka še nastop na Poletni muzejski noči v Pomurskem muzeju Murska Sobota, ki bo v soboto, 18. 6. 2022, ob 20.30 uri.



Več v Kultura in izobraževanje