Teden prostovoljstva v SVZ Hrastovec z bogatim programom

V SVZ Hrastovec so v tednu od 23. do 29. maja 2022 pripravili bogat program, s katerim so praznovali prostovoljstvo, se zahvalili prostovoljcem ter ozaveščali širšo javnost o vlogi in pomenu prostovoljstva.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. maj 2022 ob 19:22
Teden prostovoljstva v SVZ Hrastovec

Teden prostovoljstva v SVZ Hrastovec

V okviru 23. Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki ga tradicionalno organizira Slovenska filantropija, so tudi v SVZ Hrastovec v tednu od 23. do 29. maja 2022 pripravili bogat program, s katerim so praznovali prostovoljstvo, se zahvalili prostovoljcem ter ozaveščali širšo javnost o vlogi in pomenu prostovoljstva. Teden so pričeli z izvedbo likovne delavnice v sodelovanju z likovnim društvom Art klub 7 iz Gornje Radgone. Številni stanovalci so se zbrali v čudovitem parku za gradom Hrastovec in skupaj ustvarili številne umetnine, iz katerih bodo pripravili razstavo za obiskovalce zavoda. Nadaljevali so s sprostitvenimi dejavnostmi v sodelovanju s Knjižnico Lenart. Prostovoljki sta izvedli delavnico tapkanja in literarno uro.

V sredini tedna so se športno udejstvovali, saj so v sodelovanju z zaposlenimi v službi animacije in zunanjimi prostovoljci organizirali športne igre v parku in zavodskem bazenu. Glas prostovoljstva so v četrtek ponesli tudi na Pohorje. S stanovalci so se sprehodili do Mariborske koče, kondicijsko bolj pripravljeni stanovalci pa so pot nadaljevali še do Ruške koče. Teden prostovoljstva so zaključili s sodelovanjem in obiskom Kmetijsko-obrtniškega sejma KOS v Lenartu, kjer so se vse tri dni predstavljali sejemskim obiskovalcem. Na sejmu jih je obiskal tudi direktor zavoda Aleksander Gungl, ki je s stanovalci, ki so prevzeli vlogo prodajalcev na stojnici, pokramljal o občutkih in doživetju, ki ga prinese sodelovanje na tako velikem sejmu.

Strokovna vodja Tadeja Bohak je poudarila: »V zavodu se zavedamo, da ima prostovoljstvo pri našem delu velike koristi - izboljšuje kakovost življenja naših stanovalcev, brani njihove interese in ima velik pomen za razvoj in prihodnost. Prostovoljstvo prispeva k razvijanju obstoječih sistemov, k razvijanju vrednot solidarnosti, socialnemu in drugemu napredku družbe, zato se nam zdi prav, da tej tematiki posvetimo veliko mero pozornosti ter prostovoljcem ob tej priložnosti izkažemo priznanje in zahvalo za ves svoj trud, požrtvovalnost in socialno angažiranost



Več v Kultura in izobraževanje