Otroci vrtca Mala Nedelja so se podali v vrtec v naravi v Bioterme Mala Nedelja

Najlepše je doma – vrednota, ki jo privzgojimo tudi najmlajšim.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. maj 2022 ob 20:03
Vrtec Mala Nedelja v naravi

Vrtec Mala Nedelja v naravi

Na spomladanskem družinskem pohodu starejše skupine otrok 4-6 let in ogledu Glamping sončne doline v Biotermah se je porodila ideja, da bi letošnji vrtec v naravi organizirali v domačih Biotermah v glamping hiškah in se podali v raziskovanje domačega kraja. Želje so se uresničile in resnično smo preživeli enkraten in zanimiv dvodnevni vrtec v domači naravi.

V četrtek, 26.5.2022, smo se otroci in vzgojiteljici z avtobusom odpeljali novim dogodivščinam naproti. Pričakovanje in vzdušje otrok se je iz minute v minuto stopnjevalo. Namestili smo se v dveh glamping hiškah ter se prepustili prvemu dnevu raziskovanju in občudovanju sončne doline, igram v vodi s plavalno šolo Delfin in vodnim užitkom ter večerni pravljični uri ob naravnem bazenu, kjer so nas s svojim petjem razvajali številni glasovi ptic in v pozdrav regale nevidne a glasne žabe. Pred spanjem smo si privoščili še pižama party in kmalu za tem nam je luna namignila lahko noč.

V petek, 27.5.2022, smo najprej opravili samopostrežni zajtrk ter se nato podali na pohod in obisk kmetije Gašparič, kjer smo se lahko za trenutek družili s čredo ovc. Pot nas je vodila naprej do družine Rostaher, kjer so nas izza ograje pašnika pozdravile kobile Scarlet, Živa in Roksi. Lastnika konj, ga. Sanja in g. Matevž Rostaher, sta si vzela čas za nas in nam pokazala ter povedala vse, kar nas je zanimalo o konjih. Otroci so se lahko preizkusili v jahanju in tako so nekateri prvič premagali strah pred višino in konji.

Nepopisno doživetje in prijetne misli so odmevale vse do vrnitve v Bioterme, kje nas je že čakalo odlično kosilo. V restavraciji so nam spet postregli z jedmi, ki so si jih lahko izbrali otroci. Resnično so nas kulinarično razvajali in nam za konec postregli še s puhastimi ameriškimi palačinkami.

Pred prihodom staršev so nam pripravili še animacijske dejavnosti, kjer so otroci likovno ustvarjali, se preizkusili v športnih igrah in štafeti ter se predali igri na igralih.

Otroci so oba dneva neizmerno uživali ter se prepustili toku doživetij in spoznavanju domačega kraja. Ugotovili smo, da živimo v krasnem okolju, da nam naše Bioterme nudijo številna razvajanja, tudi za otroke, in da nam naši občani lahko ponudijo mnoge sprostitve, oglede, zanimivosti.

Ja, lepo je v naših krajih.
Ob čudovitem sončnem vremenu nam je uspelo izpolniti vsa pričakovanja v želji in upanju, da doživetja še kdaj ponovimo.

Zapisala: Silvija Filipič
Foto: Silvija Filipič, Anita Kosi



Več v Najmlajši