Po sporu je mož do žene bil nasilen, nakar ga je žena zabodla z nožem

Po dejanju se je poškodovani s svojim avtomobilom želel odpeljati v UKC Maribor, vendar je med vožnjo zaradi zadobljene poškodbe umrl, zatem pa trčil v parkirano kombinirano vozilo.

Prlekija-on.net, torek, 31. maj 2022 ob 16:40
Policija

Policija

V nedeljo, 29. 5. 2022, ob 22:41 je OKC PU Maribor prejel obvestilo regionalnega centra za obveščanje, da je voznik osebnega avtomobila na Valvasorjevi ulici v Mariboru trčil v parkirano kombinirano vozilo.

Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji Postaje prometne policije Maribor in Policijske postaje Maribor II. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenja. Na kraju je bila tudi njegova 31-letna žena. Poškodovanemu, ob prihodu nujne medicinske pomoči, niso mogli več pomagati.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta se zakonca pred tem na naslovu bivanja zaradi nesoglasij sprla, da je bil moški do nje tudi nasilen in da ga je med tem 31-letna žena zabodla z nožem. Po dejanju se je poškodovani s svojim avtomobilom želel odpeljati v UKC Maribor, vendar je med vožnjo zaradi zadobljene poškodbe umrl, zatem pa trčil v parkirano kombinirano vozilo.

Zvečer so v vozilu našli 36-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja

V vozilu našli mrtvega moškega, obstaja sum na uboj


Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 31-letnica izvršila kaznivo dejanje uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika, so ji policisti ob 23.30 odvzeli prostost in odredili pridržanje. Na naslov bivanja so bili nemudoma poslani dodatni policisti, ki so nato kraj zavarovali. Na kraj sta prispela dežurna državna tožilka iz ODT v Mariboru in dežurni preiskovalni sodnik iz OS v Mariboru, ki je v nadaljevanju vodil ogled kraja kaznivega dejanja in za pokojnega odredil sodno obdukcijo.

Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so policisti ugotovili, da je bil pokojni v letošnjem letu dvakrat obravnavan za nasilje v družini. V obeh primerih mu je bil na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju. Prvi ukrep je potekel v začetku maja, drugi pa je bil še veljaven.

V obeh primerih je Okrožno sodišče v Mariboru s sklepom policijski ukrep prepovedi približevanja potrdilo. V obeh primerih so policisti redno in v skladu z zakonodajo izvajali nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in nadlegovanja po komunikacijskih sredstvih. Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar pri tem kršitev niso zaznali.

V kriminalistični preiskavi opisanega kaznivega dejanja so dodatno ugotovili, da je povzročitelj nasilja, kljub še veljavnemu izrečenemu ukrepu, prebival z oškodovanko.

Za kaznivo dejanje uboj po I. odstavku 115 člena KZ-1 je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let.



Več v Črna kronika