V Ljutomeru bo zapelo preko 250 otrok

Območni zborovski bumi so letos organizirani namesto območnih revij pevskih zborov, zato potekajo po vsej Sloveniji. V Ljutomeru bodo zapeli na Glavnem trgu, 9. junija, ob 18 uri.

Prlekija-on.net, sreda, 1. junij 2022 ob 09:21
Na trgu bodo zapeli otroci

Na trgu bodo zapeli otroci

Zaradi omejitev, ki so prevladovale v zadnjih dveh letih, so bile vaje zborov omejene. Skupnih vaj ni bilo. Po šolah so se zelo trudili, da bi petje ohranili in to jim je uspelo. Z velikim navdušenjem najavljamo dogodek, na katerem bodo otroci zapeli skupaj s svojimi pevskimi prijatelji pred »živo« publiko. Zborovski BUM je veličasten povratek slovenskih osnovnošolskih pevskih zborov na oder, po skoraj treh letih odsotnosti zaradi epidemije. V 60 krajih naše države bo skupni program zapelo 583 zborov, združenih po območjih.

Območni zborovski bumi so letos organizirani namesto območnih revij pevskih zborov, zato potekajo po vsej Sloveniji že nekaj časa. V Ljutomeru bodo zapeli na Glavnem trgu, 9. junija, ob 18 uri: MPZ LA-TI-DO OŠ Križevci (zborovodkinja Renata Mikl), OPZ in MPZ OŠ Mala Nedelja (zborovodkinja Sandra Hanžič), OPZ in MPZ OŠ Veržej (zborovodja Zoran Repija), OPZ, MPZ OŠIC Ljutomer in OPZ Podružnice OŠIC Cven (zborovodja Vito Žerdin), Cici OPZ OŠIC Ljutomer (zborovodkinja Martina Kuzma).

Organizatorica dogodka je Območna izpostava JSKD Ljutomer v sodelovanju s sodelujočimi Osnovnimi šolami in Občinami Ljutomer, Križevci in Veržej.

Zborovski bum