Družinski pohod ob Gajševskem jezeru

V vrtcu Mala Nedelja, v oddelku otrok 3-4 let, so izvedli popoldanski pohod s starši ob Gajševskem jezeru.

Prlekija-on.net, sobota, 4. junij 2022 ob 10:01
Družinski pohod ob Gajševskem jezeru

Družinski pohod ob Gajševskem jezeru

V mesecu maju smo obeležili Dan družine. V vrtcu Mala Nedelja, v oddelku otrok 3-4 let, smo izvedli popoldanski pohod s starši ob Gajševskem jezeru.

Na začetku sva pozdravili vse starše in otroke, ki so bili, kot se za pohod spodobi, opremljeni z nahrbtniki. Vsak otrok je v nahrbtnik shranil jabolko in vodo. Pred pohodom smo poskrbeli za zaščito pred sončnimi žarki, se namazali z zaščitno kremo in nadeli kape s šiltom. Nato smo se veseli in polni pričakovanj odpravili novim dogodivščinam naproti.

Otroci so polni energije in dobre volje hodili in tekali pred starši po nasipu. Med potjo smo opazovali okolico, vodo, otok sredi jezera, se pogovarjali, poslušali ptičje petje, ...V senci ob Stanjkovem mlinu, smo si privoščili jabolka, popili vodo in skupaj z otroki ugotovili, kaj se dela v mlinu.

Na poti nazaj nas je ob jezeru čakalo presenečenje za starše in otroke. Ga. Marinka Stanjko nas je pričakala ob poti in nam na kratko predstavila, postopek peke kruha. Pogostila nas je s pravo prleško postržjačo, pečeno v krušni peči, ki nam je vsem zelo teknila. Po okrepčilu, smo se ji zahvalili za sodelovanje, ona pa nam je predala nahrbtnik z svežima kolačema kruha. Tako smo si ob koncu našega pohoda privoščili še pravo prleško južino, s » friškim kruhom iz krušne peči, zablom, mladim lukom in pacanimi murki.«

Čeprav smo s pohodom izvedli dejavnosti za številne projekte, ki jih izvajamo v vrtcu ( Varno s soncem, Mali sonček, Teden vseživljenjskega učenja, projekt TZS Slovenije, Leto prleških vrednot), menim, da je največ vredno prijetno in sproščeno druženje otrok, staršev in strokovnih delavk.

Predvsem pa sva bili veseli in pozitivno presenečeni, da so se povabilu odzvale cele družine, z atiji in mlajšimi družinskimi člani, pa tudi babico.

V večernih urah smo se poslovili, polni lepih vtisov in novih spominov.

Zapisali Liljana Tropenauer, Liljana Peršak



Več v Najmlajši