Ljutomer tudi zadnjo tekmo odigral z odliko in dvignil pokal

Ljutomer zaključil neverjeten niz, saj so v tej sezoni na 22. tekmah 17-krat zmagali, štirikrat igrali neodločeno in le eno tekmo izgubili. Razlika v golih je bila 72:21, dosegli so 55 točk, 14 več od drugo uvrščenih Odrancev.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2022 ob 09:20
Avto Rajh Ljutomer - prvak PNL 2021/2022

Avto Rajh Ljutomer - prvak PNL 2021/2022

V soboto, 4. junija, je Avto Rajh Ljutomer v Pomurski nogometni ligi odigral zadnjo tekmo v tej sezoni. Nasprotnik je bila ekipa NK Odranci in tudi zadnjo tekmo je Ljutomer odigral kot celotno prvenstvo na visoki ravni ter zmagal s 4:2. Ljutomer je sicer že tri kroge pred koncem postal prvak, tako da tekma ni odločala o ničemer, je pa okoli 500 gledalcev videlo novo domačo zmago.

Ljutomer je tekmo sicer že odločil v prvem polčasu, ki so jo dobili s 4:0. Zadela sta Sašo Kolman v 8. in 35. minuti, ter Lan Feguš Makovec v 19. in 29. minuti. Gostje so v drugem polčasu nekoliko oblažili poraz, zadela sta Nikola Tompa v 64. in Ivo Balažic v 66. minuti. S tem je Ljutomer zaključil neverjeten niz, saj so v tej sezoni na 22. tekmah 17-krat zmagali, štirikrat igrali neodločeno in le eno tekmo izgubili. Razlika v golih je bila 72:21, dosegli so 55 točk, 14 več od drugo uvrščenih Odrancev.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa se je veliko slavje lahko pričelo. Pokal in medalje so nogometašem podelili predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, Danilo Kacijan, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba ter oba podžupana Janko Špindler in Niko Miholič. Ob tem je zaigral tudi Pihalni orkester Ljutomer, ki letos slavi 100-letnico obstoja.

Za Ljutomer so v tej sezoni igrali (po zapisnikih s tekem): Marko Lörinc, Gašper Semenič, Samo Karlovčec, Karel Šalamun, Primož Munda, Tilen Nemec, Tilen Semenič, Luka Nemec, Lan Feguš Makovec, Tilen Ketiš, Sašo Kolman, Patrick Jelen, Luka Madon, Niko Kardinar, Domen Žižek, Matej Virag, Filip Vinter, Dejan Žnidarič, Enej Vito Smodiš, Jure Rošker, Denis Prapotnik, Miha Kavčič, Primož Panič, Anej Rudolf, Anei Markovič, Bennet Markovič, David Mihalič, trener: Marko Fajdiga, pomočnik: Sebastjan Starovasnik, predstavnik članske ekipe: Matjaž Hriberšek, predsednik NK Ljutomer: Ciril Podgorelec.



Več v Šport