Po dveletnem premoru spet prespali v šoli

Na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so pridni bralci po dveletnem premoru spet prespali v šoli.

Prlekija-on.net, petek, 10. junij 2022 ob 10:35
Noč branja na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Noč branja na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

"Ko se naučiš brati, boš za vedno svoboden."
(Frederick Douglass)

Na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so pridni bralci po dveletnem premoru spet prespali v šoli. Učenci, ki so v šolskem letu 2021/2022 opravili bralno značko, so se za nagrado lahko udeležili 4. noči branja. V četrtek, 2. 6. 2022, je 27 učencev ostalo v šoli in uživalo v različnih dejavnostih. Obiskalo jih je 5 pripadnikov Slovenske vojske in sicer Enota za komunikacijske in informacijske sisteme iz mariborske vojašnice. Pokazali so jim osnovno opremo vojaka, tovorno vozilo zvez osebno terensko vojaško vozilo. Vojaki in vojakinji so bili zelo prijazni in so ogovorili na številna vprašanja. Vsak, ki je želel pa si je lahko nadel vojaško opremo in preizkusil posebne ročne radijske naprave za komunikacijo.

Po predstavitvi Slovenske vojske, je učence obiskala pisateljica ga. Metka Prelog. Predstavila jim je zgodbo o kužkih z naslovom Taju nagaja Samo.

Pred večerjo so si učenci pod mentorstvom članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, Društva upokojencev Ljutomer, izdelali cofke iz volne. Cofke so uporabili kot obesek za torbo ali so pripeti na karton, postali bralno znamenje.

Za slastno večerjo in zajtrk je poskrbela kuharica Sonja, ki so jo učenci za slastne palačinke nagradili v velikim aplavzom.

Po večerji je knjižničarka Vida v soju sveč prebrala zgodbo o branju in knjigah. Učenci so po skupinah in s svetilkami iskali skrita vprašanja ter na zbirni list beležili odgovore. Zmagovalna ekipa je izbrala, ki so si ga ogledali v nadaljevanju.

Po pripravi ležišč in umivanju so si ogledali risani film Levji kralj, nato pa se prepustili sanjam.

V petek zjutraj so po umivanju in pospravljanju ležišč imeli zajtrk. Po zajtrku so strnili vtise in v anketo zapisali, da jim je bila najbolj všeč predstavitev Slovenske vojske. Za naslednjo 5. noč branja, pa si želijo športnih dejavnosti, obisk živalskega vrta in zabaviščnega parka, ... ali zgolj noč branja! Učenci so prejeli priznanja za pogum, ostali učencem in učiteljem pa so s pomočjo fotografij predstavili dogajanje.

Zaspani, a dobre volje, so nadaljevali s poukom po petkovem urniku.

Noč branja je velika motivacija za branje in opravljanje bralne značka. Letos je na OŠ Cvetka Golarja bralno značko opravilo 29 učencev, kar predstavlja zavidljivih 85%.

Iskrene čestitke vsem bralcem!

Mentorica bralne značke in koordinatorica noči branja Nataša Magdič KukoljVeč v Kultura in izobraževanje